Supa crema de dovleac
9 octombrie 2015, ora 18:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca, Caminul Cultural Ogretin
O supa calda si cremoasa care iti va indulci zilele reci. Alege un dovleac mare cu coaja tare si ferma, iar daca iti mai ramane din miez dupa curatare pune-l la congelator taiat in cubulete pentru a-l folosi la piureuri, paste sau placinte.
1/2 lingurita sare, 400 ml supa de pui, 2 morcovi, 200 gr ceapa, 1 kg miez dovleac placintar taiat cubulete, 2 linguri unt, 200 ml smantana grasa
Taie dovleacul in cubulete mici, curata si feliaza morcovii, taie ceapa in rondele.
Pune-le intr-o oala impreuna cu supa de pui si putina sare si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, pana cand dovleacul este foarte moale.
Toarna legumele fierte cu tot cu zeama ramasa intr-un blender si adauga untul. Mixeaza pana cand devin o pasta groasa.
Amesteca si smantana in crema de supa.
Servete supa calda cu o lingura de smantana si crutoane crocante cu oregano
SURSA: retete.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu