Raffaello

20 decembrie 2014, ora 16:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

 

600g zahar
300ml apa
200g margarina
450g lapte praf
200g nuca de cocos
zahar vanilat, esenta de rom
stafide, alune…etc

zaharul se pune la fiert cu apa pana se formeaza un sirop gros.
se face proba cu picatura de sirop in paharul cu apa sau se pune o picatura pe o farfurie, daca se formeaza o biluta si nu curge atunci este gata.
punem si margarina si o lasam sa se topesca, apoi adauga laptele praf si amestecam energic pt a nu se forma cocoloase.
se poate face si cu mixerul si e bine sa cernem laptele praf inainte de folosire.
punem 150g cocos si zaharul vanilat si romul.
lasam sa se raceasca si apoi formam bilute pe care le umplem cu stafide si le tavalim prin cocos.
cine doreste poate sa puna si 2 foi de napolitane macinate in compozitie,desigur atunci se pune mai putin cocos.

 

SURSA:bucatarescu.ro                                AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: