Vrei să ai afine în grădina ta? Iată cum trebuie să procedezi

22 martie 2016, ora 10:00, in categoria Gospodarul, Sfaturi utile

Afinele au un gust minunat, şi sunt de asemenea, un ornament potrivit pentru orice grădină. Prin urmare, în câţiva paşi simpli îţi poți dezvolta propria plantaţie de afine și te poţi bucura în fiecare an fructele sale.

Aici sunt pașii de bază pentru un tufiş de afine sănătos şi frumos

1. Alege un loc adecvat și pregăteşte solul.

Preferabil este să găsești un loc însorit pentru ca afinele să se dezvolte şi să crească înalte. De asemenea, este important ca solul să fie afânat şi să nu aibă buruieni. Rădăcinile acestei plante necesită umiditate constantă, motiv pentru care ar fi necesar o irigare continuă.

Dar, puteți face, de asemenea, paturi ridicate în cazul în care solul nu este bine drenat, sau dacă este doar parțial drenat.

2. Acordă spaţiu suficient pentru dezvoltarea tufişurilor

Spaţiul dintre tufișuri de afine ar trebui să fie de aproximativ 2 metri pentru tufişuri vii solide, sau până la 6 metri, dacă vrei să crească planta individual. Între rădăcini lasă cel puţin 60 centimetri în momentul în care le plantezi.

3. Plantarea

Tufele de afine pot fi plantate primăvara sau toamna, însă în unele regiuni acestea pot fi plantate în fiecare perioadă a anului. În groapa în care plantezi afinul pune câteva ace de pin pentru ca în pământ să fie păstrat nivelul de pH.

După ce ai plantat rădăcina, nu lăsa prea mult timp şi pune un strat de: paie, ace de pin şi talaş. Acest amestec va menţine solul umed

4. Tunderea

În primii trei ani, tufele de afin nu trebuie tăiate. În primii doi ani mugurii trebuie înlăturaţi înainte să înflorească pentru a se dezvolta frumos. După ce această perioadă trece, afinul se tunde primăvara devreme sau toamna târziu.

În cazul în care planta se dezvoltă greu şi nu creşte 30 centimetri pe an, atunci, este necesară fertilizarea plantei.

 

SURSA:sharethis.ro

Articol preluat de Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: