Vor intermedia brokerii în 2014 peste 50% din piaţa de asigurări din România?

16 februarie 2014, ora 10:50, in categoria Asigurari, Financiare

Piaţa de brokeraj în asigurări din România a încheiat anul 2013 cu un volum de prime intermediate de circa 4 miliarde lei, potrivit estimărilor preliminare ale INSURANCE Profile realizate pe baza rezultatelor financiare furnizate de peste 60 de jucători din piaţă.

În valoare absolută, cifra este cu circa 400 milioane lei mai mare decât volumul primelor intermediate de brokerii de asigurare în 2012. Totodată, pe fondul stagnării pieţei de asigurări la circa 8,24 miliarde lei (date provizorii, conform ASF România), ponderea pieţei de brokeraj în totalul industriei de asigurări s-a majorat cu 4,8 puncte procentuale, de la 43,7% la finalul anului 2012, până la 48,5% în decembrie 2013.

Toate indiciile sugerează că sectorul de intermediere în asigurări îşi va menţine trendul ascendent şi în 2014, estimându-se depăşirea pragului de 50% prime intermediate din totalul subscrierilor de pe piaţa din România. Cu toate acestea, într-un context economic, politic şi social instabil, brokerajul în asigurări continuă să înfrunte provocări, dar poate beneficia şi de pe urma unor schimbări mult-aşteptate.

Voi, dragi cititori, în calitate de beneficiari ai produselor din industria asigurărilor, ce credeţi : vor intermedia brokerii în 2014 peste 50% din piaţa asigurărilor din România?
Aşteptam părerile şi comentariile dumneavoastră.

 

Sursă: 1asig.ro

Autor : Ninel Stama

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: