Vinurile medicinale te vindecă de problemele de sănătate în mod natural

29 decembrie 2020, ora 10:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

 

Sunt folosite de sute de ani pentru proprietățile lor terapeutice i se fac foarte ușor acasă. Vinurile medicinale pot fi un tratament bun al problemelor de sănătate, pentru că te vindecă în mod natural.

Vinuri medicinale pentru tensiune

În special bune pentru persoanele care au tensiune oscilantă sunt cele de mărar. Vinul de mărar se poate prepara simplu: la 1 litru de vin alb (preferabil de țară, curat) se adaugă 20 g semințe de anason, 50 g semințe de mărar și 100 g zahăr. Pune ingredientele la macerat pentru 10 zile, într-un loc întunecos și răcoros, apoi strecoară vinul și toarnă-l în sticle. Bea câte 25-50 ml înainte de mesele principale (de 3 ori pe zi), vreme de o lună.

Și vinul de ceapă este bun pentru tensiune, fiind un tonic pentru întreg organismul și un stimulent cardiac. La 1 litru de vin alb (curat) se pun 5 cepe tăiate rondele și 100 g de miere. Se lasă la macerat 8 zile într-un loc întunecos și răcoros, apoi se strecoară. La vinul obținut mai poți adăuga 150 g de zahăr, amesteci bine, apoi filtrezi și torni în sticle. Bei câte 50 de ml de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Vinuri medicinale bune pentru ficat

O plantă care ajută ficatul să se refacă și care este folosită ca adjuvant în tratarea bolilor ficatului este rostopasca. Așadar, vinul de rostopască este bun pentru tratarea problemelor hepatice și îl poți prepara acasă astfel: la 1 l de vin alb, fierbinte, se adaugă 2 linguri de pulbere de rostopască. Se ține compoziția la macerat 1 zi (în borcan acoperit, la loc întunecat). Pentru tratarea ficatului sau pentru stimularea funcțiilor se consumă vinul de rostopască în cantități mici, înaintea meselor principale, vreme de 21 de zile. Este, însă, indicat să discuți cu un specialist înaintea administrării acestui vin, pentru că poate provoca intoxicații.

Vinuri medicinale cu care vindeci plămânii

Și bolile plămânilor pot fi tratate cu vinuri medicinale,

iar unul cu rezultate bune în acest sens este vinul de hrean. Pentru prepararea acestui vin medicinal ai nevoie de 1 l de vin roșu curat, 200 g miere și 200 g hrean ras. Într-un borcan amestecă cele hreanul cu vinul și apoi se închide ermetic. Ține la macerat în loc întunecos timp de 3 săptămâni, iar când îl deschizi și după ce îl filtrezi poți adăuga și mierea. Amestecă doar cu o lingură de lemn ca să topești mierea, nu cu una de metal! Se consumă câte 100 ml de vin de hrean de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de mesele principale.

Vinuri medicinale pentru problemele digestive

Vinul de leuștean este un tratament bun împotriva problemelor digestive, precum constipație, colici abdominale sau gaze, dar nu doar atât: este folosit ca

adjuvant în tratarea problemelor renale, dar și pentru eliminarea dereglărilor menstruale (amenoree sau dismenoree). Ca să-l prepari ai nevoie de 100 g frunze de leuștean proaspăt, pe care le speli bine și le pui într-un borcan, peste care torni apoi 750 ml de vin alb. Închide ermetic și lasă la macerat 14 zile. Se bea în cantități mici – 30 ml – înainte de cele 3 mese principale.

Vin medicinal împotriva aterosclerozei

Un vin medicinal ce luptă împotriva aterosclerozei este vinul de afine. Se prepară cu 500 g de afine și 1 litru de vin roșu. Toarnă afinele într-o oală, adaugă două pahare de apă și fierbe-le la foc mic timp de 15 minute. Adaugă vinul roșu și mai lasă încă 15 minute pe foc mic. După ce se răcește băutura se strecoară și se pune în sticle.
SURSA:avantaje.ro                                      AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: