Veste bună pentru şoferii tineri! S-a ieftinit RCA cu 30%!

28 mai 2015, ora 16:00, in categoria Asigurari

 

 

Asigurarea obligatorie a ajuns să coste mai puţin de 500 de lei pe an, după ce, la începutul lui 2014, nu dădeai sub 650 de lei pentru o RCA.

Firmele de asigurare au decis, în sfârşit, să scadă preţurile la RCA după ce acestea crescuseră până la sume pe care majoritatea românilor nu şi le mai puteau permite.

Tinerii şoferi, mai ales, ajunseseră să plătească şi 2.000 de lei pe an pentru asigurarea obligatorie, chiar dacă conduc o maşină ieftină. Specialiştii consultaţi de Libertatea spun că, de la începutul anului, scăderea de preţ este de 25-30%, iar vestea bună e că tăierile ar putea continua.

“Au contat şi măsurile luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru scăderea preţului, dar şi faptul că este în cădere cererea. Mulţi români pur şi simplu nu îşi mai permit să cumpere o RCA şi atunci ori nu mai merg cu maşina, ori îşi asumă riscul unei amenzi”, spune un broker de asigurare.

Cei disciplinaţi primesc reducere

Cele mai mari scăderi de preţ au fost în cazul tinerilor şoferi cu vârsta sub 27 de ani. Dacă la începutul anului, un astfel de şofer care conduce, în Bucureşti, o maşină Dacia Logan de 1,6 litri plătea pentru RCA 1.700 de lei pe an, acum cel mai mic preţ a ajuns la doar 1.250 de lei pe an.

Atunci când îţi calculează preţul, firmele care vând RCA se uită la capacitatea şi puterea motorului, vârsta şoferului şi oraşul unde este înmatriculată maşina. Dacă ai avut accidente în trecut, vei fi penalizat, dacă nu ai avut incidente, vei primi o reducere.

 

 

SURSA: libertatea.ro                                    AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: