Verdictul unui nutriţionist german: dietele drastice sunt o alegere proastă

6 decembrie 2018, ora 09:00, in categoria Sanatate, Sfaturi utile

 

Dietele intensive, numite „crash“, nu sunt potrivite pe termen lung pentru pierderea în greutate, avertizează un profesor universitar, specialist în nutriţie, din Germania.
O reducere bruscă şi drastică a aportului de calorii nu este o alegere bună şi sănătoasă de a scăpa de kilogramele în plus, susţine Georg Abel, profesor la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Saarbruecken, notează agenţia DPA, potrivit Agerpres. Acest lucru determină organismul să ardă rezervele de carbohidraţi glycogen, proces care este însoţit de pierderea de apă din organism, în timp ce grăsimea nu este afectată în mod semnificativ, precizează profesorul. Chiar dacă acest acest lucru duce la pierderea rapidă în greutate, persoanele care ţin regim se îngraşă din nou — şi, de obicei, cu mai multe kilograme — atunci când obiceiurile alimentare anterioare sunt reluate, pentru că organismul intrase în modul de foame şi încetinise viteza de ardere a caloriilor.

Necesarul zilnic de energie al unui adult este de aproximativ 2.000 de calorii. Dietele „crash“ reduc zilnic, în mod obişnuit, de la 500 până la 800 de calorii. Georg Abel a declarat că adoptarea unei diete „crash“ în mod frecvent sau pentru o lungă perioadă de timp ar putea perturba echilibrul natural al organismului între foame şi saţietate, dar ar putea produce şi deficienţe energetice sau nutriţionale.
SURSA: adevarul.ro                                        AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: