Vemma răspunde acuzaţiilor aduse de Autorităţile Italiene

15 martie 2014, ora 00:25, in categoria Info MLM, Network marketing

La data de 10 martie 2014 presa italiană scrie că Antitrust amendează 3 societăţi pentru constatarea de vânzări piramidale, printre care şi Vemma Italia. Acestor societăţi le este imputat faptul că ar efectua practici ilegale cu daune asupra unor zeci de mii de consumatori în domeniul MLM-urilor ilegale ce comercializează băuturi.

“Potrivit Antitrust consumatorilor le este propusă achiziţionarea de produse prin mecanisme ce au ca scop final real recrutarea de alţi vânzători cărora le este solicitată o contribuţie iniţială sau înscrierea într-un program de comenzi personale. Sistemul prevede participarea şi implicarea consumatorilor într-o schemă de cumpărare/vânzare a produselor: cel care aderă este răsplătit şi încurajat la înscrierea în program să aducă un număr în creşter continuă de alţi consumatori/vânzători. Este vorba de un mecanism de distribuţie considerat incorect de către Cod, consumatul pentru care consumatorul nu poate furniza o contribuţie în schimbul posibilităţii de a primi o sumă corespunzătoare cu intrarea altor consumatori în sistem, decât din vânzarea sau consumul de produse. »
(Sursă: lastampa.it)

Această decizie a venit după mai multe luni în care Vemma şi Autorităţile Antitrust au ţinut o strânsă cooperare în vederea examinării modului de lucru al companiei. În acest timp, Vemma a deschis documentele şi toate informaţiile referitoare la afacerea sa.

Măsuri unilaterale au fost implementate pentru a lua în observaţie îngrijorările specifice Autorităţilor, inclusiv schimbările şi simplificarea planului de compensaţie al companiei Vemma.

“Credem cu deplină convingere că modelul nostru de afacere nu afectează legea protecţiei consumatorilor italieni şi nu aduce asemănare cu o schemă piramidală.” spune Tomasz Stanislawski, Managerul General pe Europa al companiei Vemma.

Toate produsele (Bode Burn, Bode cleanse, Mangosteen Plus, Vemma Premium, Verve) au fost notificate cu success de către registrul Italian al suplimentelor alimentare prin Ministerul Sănătăţii Italian

Produsele, ambalarea sau website-ul Vemma nu au reportat nicio plângere de către vreo persoană neautorizată din punctul de vedere al sănătăţii.

După examinarea produselor Vemma, Autorităţile au concluzionat că descrierile produsului îndeplinesc integral Regulamentul UE.

Acuzaţiile folosite (de către Vemma pentru promovarea produselor sale) sunt în linie cu lista recentă introdusă de Comisia de Examinare UE şi prin urmare, aceastei practici Vemma nu îi aduce nicio încălcare.

Vemma Europa va continua să furnizeze produse de cea mai bună clasă şi oportunitate de afacere, în timp ce va continua să fie total deschisă şi transparent faţă de consumatorii săi, afiliaţii şi Autorităţile publice.

Vemma va continua de asemenea să coopereze cu Autorităţile Italiene Antitrust pentru a arăta angajamentul deplin pentru un plan de compensare actualizat care include şi feedback-ul din partea Autorităţilor.

Sursa: TED NUYTEN

Tradus de: ŞTEFANIAN MARIA

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: