VARZA ROSIE – un aliment miracol, cu proprietati extraordinare

22 septembrie 2014, ora 09:18, in categoria Sanatate, Sfaturi utile

Varza rosie contine o serie de vitamine esentiale. O cana de varza rosie contine 85% din necesarul zilnic de vitamina C si 20% din necesarul de vitamina A. Vitamina C este cunoscuta drept un puternic antioxidant. Are efecte anticancerigene si antiimbatranire si imbunatateste sistemul imunitar.

Merita mentionat faptul ca varza rosie contine chiar mai multa vitamina C decat portocalele proaspete si de doua ori mai multa vitamina C decat varza verde. Pe de alta parte, vitamina A continuta de varza rosie este esentiala in mentinerea unei vederi bune.

In compozitia chimica a verzei rosii, oamenii de stiinta au identificat 36 de antocianini, dintre care 8 nu au fost niciodata detectati in varza. Antocianinii sunt cei raspunzatori pentru superba culoare rosie a acestei legume. In acelasi timp, aceste substante asigura protectie impotriva cancerului, imbunatatesc functiile creierului si contribuie la mentinerea sanatatii inimii.

Totodata, flavoinozii continuti de varza rosie au un puternic efect antiinflamator, avand un rol benefic in lupta impotriva multor boli. Varza rosie este una din cele mai bune surse de glucozinolate, substante chimice cu un puternic efect anticancer. Prin urmare, consumul de varza rosie poate preveni cancerul la colon, san, prostata.[...]

SURSA:.kudika.ro                   AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: