Urnele s-au deschis in strainatate: Romanii din Noua Zeelanda au fost primii. “Disperarea emigrantului care vrea sa aiba sansa de a se intoarce”

15 noiembrie 2014, ora 23:30, in categoria Diaspora, Evenimente, Politic, Stiri

 

Sursa :    HotNews.ro
 Urnele s-au deschis sambata in strainatate pentru alegerile prezidentiale romanesti, turul al doilea, primii la vot fiind romanii din Noua Zeelanda. Dan Coroian Vlad, un roman din Auckland, a anuntat pe Facebook ca a votat primul: “E disperarea emigrantului care vrea sa aiba sansa de a se intoarce”. 

Sambata, la ora 20.00, ora Romaniei, sectia de votare de la Auckland, Noua Zeelanda s-a deschis prima, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

Conform legii, votarea incepe la ora 7.00, ora locala, si se desfasoara pana la ora 21.00, ora locala, in fiecare dintre cele 294 de sectii de votare din afara Romaniei.

Dan Coroian Vlad, un artist roman originar Cluj-Napoca, stabilit la Auckland, a anuntat pe Facebook ca este primul roman care a votat in turul II al alegerilor prezidentiale.

“Stau in fata sectiei de votare si ma intreb de ce ma trece scrisul. E disperarea de a ma vedea furat, din nou, de speranta ca tara mea o sa mearga in directia buna. E disperarea emigrantului care vrea sa aiba sansa de a se intoarce (da, intr-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau sa imi pierd limba, <<I Love You>> da bine numai in filme”, a scris el pe Facebook.

Articol preluat integral de pe www.hotnews.ro
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: