Uraganul Simona Halep în decisiv! Românca a cîştigat 6 gameuri consecutive şi s-a calificat în optimi! Îşi cunoaşte adversara!

16 martie 2015, ora 08:03, in categoria Simona Halep, Stiri

Foto: Reuters

Simona Halep a cîştigat confruntarea din această dimineaţă împotriva americancei Varvara Lepchenko după un joc solid în care a arătat excelent în momentele dificile, scor 6-1, 3-6, 6-1.

Românca a părut că începe ezitant partida şi i-a oferit şansa unui break lui Lepchenko încă din start. S-a redresat imediat după două puncte jucate foarte bine şi şi-a trecut în cont primul game al meciului. După un nou game cu multe egalităţi, Simona a făcut şi breakul imediat şi şi-a consolidat avantajul pentru un 3-0 rapid.
Mult mai greu decît o arată scorul
Halep a reuşit să cîştige categoric prima manşă cu jucătoarea americană, scor 6-1, dar nu atît de uşor, setul fiind decis în momentele importante unde Simona s-a descurcat excelent.

De altfel, dintre cele 7 gameuri ale setului doar unul nu s-a decis la egalităţi, iar Simona a fost nevoită să salveze mingi de break de fiecare dată cînd a servit. Lepchenko nu a fructificat nici una dintre cele 6  oportunităţi avute avînd şi nu mai puţin de 25 de greşeli neforţate faţă de cele 12 ale lui Halep.

Altă Lepchenko în al doilea set
Totul s-a schimbat în debutul manşei secunde cînd Lepchenko a reuşit primul break la 2-1 şi nu a mai pierdut avantajul pe propriul serviciu. A greşit mai puţin, a fost mai solidă la schimburile lungi de mingi, iar Simona a părut deranjată de loviturile în cross şi destul de plate ale adversarei.

S-a intrat în decisiv, nu înainte ca Halep să reuşească o execuţie minunată la 5-3 cînd a lobat-o dintr-o poziţie extrem de dificilă pe Lepchenko

Probleme? Sau nu?
Coşmarul părea să continue pentru Simona Halep şi în debutul decisivului. Românca şi-a pierdut din nou serviciul şi era în pericol să piardă calificarea în optimi. Nu a fost cazul pentru că, din acel moment, Simona a jucat absolut perfect şi a reuşit 5 gameuri consecutive. S-a relaxat un pic la 5-1 cînd meciul părea deja jucat, dar s-a impus pînă la urmă cu

Îşi cunoaşte adversara din optimi
Simona Halep ştia posibila adversară din optimi încă dinainte să intre pe terenpentru duelul cu Lepchenko. Românca urmează s-o întîlnească pe Karolina Pliskova, cea care a învins-o pe Garbine Muguruza în confruntarea celor mai talentate tinere jucătoare din circuit, scor 7-5, 6-4.

Halep şi Pliskova s-au mai întîlnit o singură dată, chiar în acest an, în finala de la Dubai, unde Simona s-a impus 6-4, 7-6.

SETUL III
1-0 Lepchenko - 
Break reuşit de americancă, Simona este în pericol!
1-1 - 
Simona ia breakul înapoi după unul dintre cele mai bune gameuri pe care le-a făcut pînă în acest moment.
2-1 Halep - 
Mult mai bine după un început ezitant de set. Simona pare mult mai concentrată acum după breakul reuşit în gameul precedent. A reuşit o nouă lovitură senzaţională cu reverul şi trece în avantaj.
3-1 Halep - 
Al doilea break consecutiv reuşit de Simona care se desprinde în debutul setului decisiv.
4-1 Halep - 
Simona este foarte aproape de cîştigarea meciului după al 4-lea game consecutiv din acest set.

SETUL II
1-1 - 
Început rapid de set, total diferit faţă de prima manşă. Ambele jucătoare au cîştigat la zero pe propriul serviciu.
2-1 Lepchenko - Americanca pare mai calmă în acest set, cîştigă din nou pe propriul serviciu după un game solid.
3-1 Lepchenko - Simona este nevoită să salveze din nou mai multe mingi de break. Pînă la urmă îşi pierde serviciul pentru prima oară în acest meci.
4-1 Lepchenko - Încep problemele pentru Simona Halep! Românca pare să nu mai aibă replică la loviturile adversarei care nici nu mai greşeşte atît de mult ca în primul set.
4-2 Lepchenko - Un game rapid şi solid de partea Simonei, iar presiunea este acum pe americancă.
5-2 Lepchenko - Simona ratează două şanse de break şi adversara este foarte aproape acum de cîştigarea setului.
5-3 Lepchenko - Românca a salvat o minge de meci după ce a jucat serviciu – voleu în faţa adversarei şi cîştigă pe propria servă după încă două puncte excelente.
6-3 Lepchenko - Americanca echilibrează situaţia şi vom avea set decisiv.

SETUL I
1-0 Halep -
 Simona a început puţin încordată partida şi a fost nevoită să salveze şi o minge de break. S-a redresat rapid după o greşeală neforţată a lui Lepchenko şi două mingi solide pe propriul serviciu.
2-0 Halep - Românca a reuşit breakul după un game lung. Simona a atras-o pe adversară în schimburi mai lungi de mingi, iar americanca are mari probleme.
3-0 Halep - Un nou game lung, un nou game în care Halep a salvat mingi de break. Pînă la urmă reuşeşte să-şi concretizeze avantajul serviciului după mai multe greşeli ale adversarei.
3-1 Halep - Simona a avut o şansă de 4-0, neconcretizată după o minge excelentă a lui Lepchenko. Americanca îşi trece în cont primul game pe tabelă după o greşeală neforţată a româncei.
4-1 Halep - Nici un game fără probleme pentru Simona. O nouă minge de break salvată pe propriul serviciu la fel ca şi în precedentele gameuri, schimb lung de mingi şi Lepchenko nu reuşeşte să ţină ritmul.
5-1 Halep - Al doilea break reuşit de Simona Halep după 3 greşeli neforţate ale adversarei. Va servi pentru cîştigarea setului.
6-1 Halep - Mult mai greu decît o arată scorul. Simona salvează încă două mingi de break şi îşi trece în cont primul set al partidei.

*****

Născută la Taşkent, în Uzbekistan, Lepchenko joacă acum pentru Statele Unite.

În vîrstă de 28 de ani, Lepchenko a pierdut singura întîlnire disputată cu Halep, scor 6-4, 0-6, 1-6, în turul al doilea al Australian Open, ediţia din 2014.

Articol preluat integral de pe www.gsp.ro

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: