ULUITOR » Simona Halep a obţinut victoria CARIEREI! Jucătoarea noastră a cîştigat la Indian Wells!!

22 martie 2015, ora 23:00, in categoria Cultural-Sportive, Evenimente, Simona Halep, Stiri

Simona Halep a cîştigat cel mai important trofeu din carieră, la Indian Wells, după ce s-a impus în 3 seturi împotriva sîrboaicei Jelena Jankovici, scor 2-6, 7-5, 6-4. Turneul din California este cea mai importantă competiţie detenis feminin, în afara turneelor de Mare Şlem!

A fost un meci intens, în care ambele jucătoare şi-au pierdut în mod repetat serviciul. Simona a acuzat o mică accidentare între primul şi cel de-al doilea set, dar a strîns din dinţi, s-a apărat cît a putut şi, cu un psihic comparabil cu cel al lui Rafael Nadal, a închis setul III la 6-3!

Datorită victoriei, românca a bifat 1000 de puncte WTA şi un cec de 900.000 de dolari! Mai mult, Simona este pe locul 1 în clasamentul Road to Singapore, cel care contează pentru Turneul Campioanelor!

În primele două seturi şi jumătate, jocul Simonei a arătat decepţionant. Românca a fost ezitantă de pe fundul terenului, s-a lăsat dominată de adversară pe propriul serviciu, acolo unde a pierdut nu mai puţin de 9 gameuri, şi a risipit un număr enorm de mingi.

După ce a pierdut primul set, scor 2-6, Simona a cerut intervenţia medicului, acuzînd probleme la coapsa dreaptă. Intervenţia nu a durat prea mult, dar Simona Halep a părut în anumite momente să aibă o deplasare dificitară în teren, mai ales cînd trebuia să urce spre fileu. 

Pentru prima oară de cînd este la un nivel înalt, Simona Halep a izbit racheta de teren în mod repetat. Jucătoarea noastră a ţipat, s-a înfuriat pe jocul slab prestat în primele seturi şi şi-a îngropat faţa în mîini cînd a stat pe bancă. Dar a revenit în ultimul set!

Mult mai încrezătoare, numărul 3 mondial s-a aruncat asupra adversarei, a rezistat asaltului pe propriul serviciu şi, pe finalul meciului, s-a concentrat mult mai bine! Aşa a venit cea mai mare victorie din carieră!

SETUL 1Halep-Jankovici 2-6

0-1 BREAK JANKOVICI Simona Halep a servit prima, dar cîteva greşeli neforţate au făcut-o să fie în pericol să piardă gameul. Jankovici a avut multe mingi de break şi a reuşit să fructifice una dintre ele, scor 0-1.
1-1 A urmat un alt game disputat, cu Simona reuşind rebreakul, după care românca şi-a adjudecat lejer serviciul.
2-3 BREAK JANKOVICI Meciul s-a aşezat, Simona şi-a reglat serviciul, Jankovici a mărit intensitatea mingilor şi a reuşit un nou break, revenind de la 0-40!
2-4 Halep a intrat mai hotărîtă după pauză, a apărat bine linia de fund, după care a urcat cîţiva metri în teren, punînd presiune. A condus 30-0, 40-15, dar a pierdut gameul. Românca şi-a pierdut cumpătul: a izbit racheta de teren!
2-5 BREAK JANKOVICI Sîrboaica a ales să returneze orice minge în terenul Simonei, care s-a precipitat şi a făcut mai multe greşeli neforţate.
2-6 Jelena Jankovici a închis setul, după un game solid pe propriul serviciu.

SETUL 2, Halep-Jankovici 7-5
1-0 Setul secund a început tot cu Halep la serviciu şi au fost din nou emoţii
1-1 Mult mai atentă, sîrboaica şi-a apărat şi ea propriul game
1-2 BREAK JANKOVICI Jankovici a fost mult mai îngrijită în atacarea punctelor, a urcat la fileu şi a pus din nou presiune pe Simona, care a părut iritată de greşelile repetate pe care le-a făcut
1-3 Halep a avut o răbufnire de orgoliu la începutul gameului, a dus scorul la 30-0, dar Jankovici a revenit cu 4 puncte consecutive cîştigate şi şi-a adjudecat jocul
2-3 Simona s-a impus pe propriul serviciu, după care s-a dus pe bancă şi şi-a pus mîinile în cap 
3-3 HAI, SIMONA! Românca a obţinut un break la zero, după cîteva lovituri de dreapta excelente!
3-4 BREAK JANKOVICI! În picaj! Simona nu reuşeşte din nou să îşi apere propriul serviciu!
4-4 BREAK SIMONA! Halep a luptat din răsputeri şi, după 3 mingi ratate de break, şi-a recuperat gameul!
4-5 BREAK JANKOVICI, care mai avea nevoie de un singur game pentru victorie!
5-5 BREAK SIMONA! Meci nebun! Simon a răsturnat situaţia şi a revenit în meci, după o minge aruncată afară de Jankovici!
6-5 Halep pregăteşte asaltul pentru finalul setului!
7-5 BREAK SIMONA! Uluitor! Românca face un game excelent pe serviciul adversarei şi se întoarce în meci!

SETUL 3Halep-Jankovici 6-4
1-0 
Simona Halep a servit prima şi, spre deosebire de celelalte seturi, şi-a adjudecat cu uşurinţă gameul! 
1-2 BREAK JANKOVICI
 Experienţa lui Jankovici se vede în startul ultimului set. Sîrboaica a cîştigat la zero pe propriul serviciu, după care a pus presiune pe Simona şi, cu o minge norocoasă, a luat breakul
2-2 REBREAK SIMONA. Pe fondul unei neînţelegeri dintre Jankovici şi arbitra din China, Halep şi-a recuperat breakul
2-3 BREAK JANKOVICI 
Halep nu a mai avut deloc încredere în punctele jucate pe propriul serviciu. Este al optulea break al sîrboaicei
3-3 REBREAK SIMONA! E al 14-lea game pierdut de o jucătoare pe propriul serviciu în meci!
4-3 Simona se foloseşte de voinţă pentru a urca la două gameuri distanţă de trofeu!
5-3 BREAK HALEP! Simona a reuşit să facă breakul în cel mai important moment al meciului şi a servit pentru cel mai important titlu al carierei!
6-4 MECI PENTRU SIMONA! Sîrboaica a servit pentru a egaladar nu şi-a stăpînit nervii şi SIMONA A CÎŞTIGAT TROFEUL DE LA INDIAN WELLS!

Articol preluat integral de pe gsp.ro

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: