Uleiul de argan, “aur” pentru piele şi păr

16 ianuarie 2018, ora 19:00, in categoria Maria Dumitrache, Sanatate

Într-o lume în care toată lumea aleargă după produse-minune care să te păstreze tânăr şi frumos cât mai mult timp, uleiul de argan pare să fie un regele produselor de îngrijire. Numit şi “aurul Marocului”, uleiul de argan este un adevărat aliat al frumuseţii.

Uleiul de argan emoliază, creează o barieră împotriva evaporării apei din ţesuturi şi în felul acesta asigură hidratarea corectă a pielii. La nivelul scalpului îndepărtează cojiţele de seboree într-un mod delicat şi reface textura firelor de păr agresate de vopsit sau ondulatul permanent.
Dacă vrei o piele fără cusur şi de invidiat, fă-ţi un obicei din a folosi zilnic uleiul de argan. El poate fi găsit şi în unele loţiuni, deşi multe femei îl preferă în stare pură. Astfel el poate fi absorbit foarte uşor de piele.

Hidratează şi menţine pielea tânără
Îndepărtează seara machiajul cu lapte demachiant, în care poţi picura, opţional, câteva picături de ulei de argan. Apoi, după ce ai curăţat bine pielea, masează-ţi tenul cu câţiva stropi de ulei de argan pur, pentru o hidratare intensă.

Dacă ai pielea sensibilă şi foarte uscată, insistă şi dimineaţa şi seara, pe faţă şi pe gât, pentru o acţiune suplimentară de regenerare a pielii şi estompare a semnelor de îmbătrânire. Pentru un efect în plus, dă-ţi cu câteva picături de ulei de argan pe buzele crăpate, printr-un masaj blând până este absorbit.

Mâini mai catifelate
Mâinile sunt cele mai expuse gerului şi vântului pe timpul iernii. Dar nu numai. Ele sunt afectate în permanenţă de detergenţii cu care intră în contact. De aceea îţi recomandăm un săpun cu ulei de argan. De asemenea, poţi folosi o cremă care are şi ulei de argan în componenţă. Ea are un efect nutritiv şi vei obţine o piele moale şi catifelată datorită conţinutului bogat de vitamina E.

Iată ce mai poţi face: spală-te bine pe mâini, apoi înmoaie-le pentru 15 minute o dată sau de mai multe ori pe săptămână într-un amestec din ulei de argan şi suc de lămâie, în părţi egale.

Dacă unghiile sunt casante, înmoaie mâinile în fiecare zi într-o combinaţie de ulei de argan şi zeamă de lămâie în părţi egale. Poţi refolosi amestecul păstrându-ltimp de o săptămână într-un recipient curat. Aceeaşi soluţie o poţi folosi, la fel de des, dacă ai călcâie aspre.

Sursa:
clickpentrufemei.ro

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: