UBB Cluj, singura facultate din România inclusă în topul Best Global Universities. ‘Este o nouă recunoaştere a şcolii de matematică din România’

9 noiembrie 2014, ora 19:30, in categoria Stiri

 

UBB din Cluj-Napoca este singura universitate din România inclusă în topul Best Global Universities, realizat de U.S.News, care, în acest an, a avut şi o clasificare pe domenii ale ştiinţei. Au fost anunţate primele 100 de universităţi din lume, în 21 de domenii ale ştiinţei. În acel top 100, Facultatea de Matematică şi Informatică, din cadrul UBB, se află pe locul 81.

O nouă recunoştere internaţională pentru Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul UBB Cluj.

„Această nouă clasificare este o recunoaştere deja firească a valorii Şcolii de Matematică din România, şi în particular a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, valoare bazată pe tradiţie, muncă şi seriozitate, într-un climat de competiţie onestă”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică, din cadrul UBB.

Autorii topului internaţional au creat o categoria specială a universităţilor, în funcţie de domeniul matematicii, denumită “the world’s best universities for mathematics”. Indicatorii care au stat la baza acestui clasament sunt: număr total de publicaţii, numărul total de citări, numărul mare de citări din cadrul lucrărilor publicate, reputaţia internaţională şi regională în cercetare ştiinţifică, cooperări ştiinţifice internaţionale.

Evaluarea a avut în vedere activitatea ştiinţifică şi de cercetare din perioada 2008-2012 şi a fost realizată pe 21 de domenii ale ştiinţei (de la Ştiinţe agricole până la Ştiinţe spaţiale) datele fiind preluate din baza de date Thomson Reuters  InCites.

În luna noiembrie a anului trecut, Facultatea de Matematică şi Informatică s-a situat, conform Academic Ranking of World Universities in Mathematics, pe poziţia 101-150 în topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificării universităţilor din întreaga lume, UBB fiind singura universitate din România care se regăseşte în acel top.

Clasamentul Best Global Universities este realizat de US News, o platformă de ştiri şi informaţii care include www.usnews.com , www.rankingsandreviews.com, publicaţia exclusiv online U.S. News Weekly. U.S. News publică anual topuri cu cele mai bune şcoli şi spitale.

U.S. News, înfiinţată în 1933, şi-a câştigat reputaţia de lider în domeniul ştirilor şi informaţiilor care îmbunătăţesc calitatea vieţii cititorilor săi axându-se pe sănătate, finanţe, educaţie, călătorii, maşini, ştiri şi opinii.

 

SURSA: adevarul.ro                              AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: