Turta dulce

21 decembrie 2014, ora 16:39, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

 

Ingrediente: 300 gr faina alba,250 gr zahar,5 oua mari,o ceasca miere de albine,o ceasca ulei,o lingurita rasa praf de copt,100 gr nuci taiate mare,o lingurita scortisoara,un varf de cutit de cuisoare(praf),coaja de la o lamaie,esenta de vanilie,zahar pudra.

Preparare: Se caramelizeaza 3 linguri zahar,se adauga o ceasca de apa,se asteapta pana se topeste zaharul caramel si se lasa la racit.Cele 5 galbenusuri de ou se bat cu zaharul pana acesta se topeste si se incorporeaza pe rand siropul de zahar ars bine racit si faina.Se pune mierea la incalzit intr-o cratita medie,se ia de pe foc si se adauga praful de copt.Se amesteca toate ingredientele inclusiv aromele.Albusurile batute spuma ca pt bezea se amesteca usor cu aluatul,amestecand de jos in sus.Tavile in care se coc turtele dulci se tapeteaza cu hartie de copt,se ung si se tapeteaza cu faina,se toarna aluatul de asa natura incat tava sa ramana pe jumatate  goala.Turta dulce se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu pt 45-50 minute.Cand e gata se lasa sa se raceasca putin si se presara cu zahar pudra.Aluatul poate fi folosit si pt umplerea formelor speciale pt Craciun.Turta dulce astfel obtinuta poate fi glazurata si ornata cu motive specifice Craciunului.

 

 

SURSA: .bucatarescu.ro                                              AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: