Turnuleţe cu dovlecei şi brânză

2 iunie 2015, ora 19:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Ingrediente:

dovlecei
branza rasa
sare
piper
marar
ulei pentru prajit

Cantitatile difera in functie de preferinte.

Mod de preparare:

Dovleceii se spala temeinic si se taie in rondele cu o grosime de 1 cm. Se sareaza, pipereaza si se lasa intr-un castron, sa elimine apa. Stergem cu un prosop de hartie absorbanta fiecare felie de dovlecel, apoi se rumesc pe gratar, pe ambele parti.

Se incepe apoi montarea turnuletelor: o felie de dovlecel, branza rasa, marar tocat, iarasi dovlecel, branza si tot asa. In varf ornam cu ceva colorat: morcov, rosie sau marar.

Acest preparat este bun atat cald, cat si rece si se poate servi cu mujdei de usturoi sau salata de vara (rosii, castraveti, ceapa, ardei).

 

 

SURSA: sfatulparintilor.ro                               AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: