Turnedou Rosini
28 iulie 2015, ora 19:00, in categoria Bucataria internationala
Ingrediente
sos
- vin roşu 100 ml
- sare
- cimbru
- boabe de piper
- foi de dafin
- pastă iute de ardei
- ceapă
- căţel de usturoi
- ţelină
- rădacină de pătrunjel
- morcov 100 g
- oase de vita fara maduva 1 kg
- ulei 100 ml
- făină 80 g
- unt 75 ml
- coniac25 ml
- sos maitre d’hotel
- muşchi de vită 1,4 kg
- pâine albă 500 g
- ficăţei de pui 600 g
- sos Madera
- lapte 0,3 l
- ouă 2
- ulei
- unt 50 g
- piper macinat
- sare
- sos2
Mod de preparare
Muşchiul de vită se curăţă de pieliţă şi se porţionează. Pâinea se curăţă de coajă şi se taie felii. Ficăţeii se curăţă, se opăresc şi se spală.
Muşchiul de vită se trage la tigaie şi se condimentează.Feliile de pâine (fără coajă) se trec prin lapte şi oul bătut şi se prăjesc în ulei. Ficatul se sotează în unt şi ulei la care se adaugă sosul Madera şi se mai fierbe 5 min.
Sos Madera:
Oasele se taie bucăţi, se spală şi se usucă fără grăsime la cuptor, la foc moderat. Morcovii, pătrunjelul, ţelina, ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie felii.
Boabele de piper se zdrobesc. Făina se cerne şi se dizolvă în apă rece.
Pasta de tomate se diluează cu 100 ml de apă.
Morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina sunt înnăbuşite în ulei cu apă.Se adaugă pasta de tomate şi făina, se completează cu apa fiartă cca 2 l, se adaugă oasele, foile de dafin, usturoiul, piperul, cimbrul şi sare.
Se fierbe la foc moderat cca 3 ore. Când sosul este fiert se strecoară (de preferat prin etamină umezită în apă rece şi stoarsă).
- După fierbere se adaugă untul şi coniacul.Sosul maitre d’hotel
Se amestecă untul cu pătrunjelul verde, sarea, piperul şi sucul de lămâie, obţinând o compoziţie omogenă (se păstrează la rece).
Se prezintă pe platou sau farfurie muschiul pe cruton, deasupta ficatul de pasăre, sosul Madera şi décor sos maitre d’hotel pe ficat.
SURSA: bucataria.net AUTOR: Mihaela Dobrescu