Totul despre excitația la femei

10 mai 2018, ora 22:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate

 

Femeile și bărbații se manifestă diferit atunci când vine vorba de excitație. Dacă bărbații au nevoie de puțin timp pentru a se excita, femeile trebuie să treacă prin anumite faze pentru a atinge punctul culminant.

Când oamenii se excită, sexul ocupă toată atenția lor. Fenomenul cel mai evident care are loc în timpul excitării sexuale este dilatarea vaselor de sânge din pelvis și din organele genitale. De îndată ce o femeie începe să gândească intens la sex, vaginul ei începe să se umezească, pregătindu-l pentru o posibilă activitate sexuală.

Cele 4 faze ale excitației

1.    Faza de excitație: un stimul erotic, cum este sărutul, începe să pregătească organismul pentru sex. Aceast stadiu este însoțit de o creștere a ritmului cardiac, a tensiunii arteriale și a lubrifierii din interiorul vaginului.

2.    Faza de platou: este etapa în care corpul femeii începe să se pregătească pentru orgasm. Clitorisul devine sensibil la atingere, iar țesuturile din partea exterioară a vaginului încep să se umfle.

3.    Faza orgasmică: se caracterizată printr-o serie de contracții involuntare ale mușchilor pelvieni și spasme musculare în diferite părți ale corpului. Tot în acest stadiu, apare senzația de căldură, inima bate cu putere și pupilele se dilată.

4.    Faza de rezoluție: tensiunea arterială și ritmul cardiac se normalizează. Cu toate acestea, în cazul în care stimularea sexuală continuă și faza de rezoluție este scurtă, pot să apară orgasmele suplimentare. Orgasmul constă dintr-o serie de 3 până la 15 contracții ale mușchilor din jurul vaginului.

Tulburările sexuale inhibă dorința

Pentru unele femei, să aibă parte de cât mai mult sex nu este la fel de ușor pe cât pare. O parte dintre acestea suferă de tulburări de excitație sexuală. Acestea se caracterizează prin lipsa lubrifierii, înainte și în timpul actului sexual sau imposibilitatea de a menține lubrifierea, dureri în timpul actului sexual, scăderea apetitului sexual și imposibilitatea de a ajunge la orgasm.

Ce te poate ajuta

Dacă te confrunți cu scăderea apetitului sexual, poți încerca schimbarea rutinei sau încercarea unor poziții noi. În cazul durerilor din timpul actului sexual, poți utiliza unele creme sau face o baie caldă, înainte de actul sexual. Dacă simți în continuare o durere, consultă medicul ginecolog.

 

SURSA:Click pentru femei                              AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: