Tort salam de biscuiți

16 martie 2015, ora 17:34, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Ingrediente

  • 250 g biscuiți
  • 1 ceasca smântână
  • 250 g ciocolată dulce ruptă în bucăți mici
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 4 linguri unt
  • 1 lingura esență de vanilie
  • cacao pentru ornat

Tortul din salam de biscuiți este probabil cel mai simplu tort. Oricine îl poate face după această rețetă rapidă și ieftină.

1. Se amestecă smântâna și untul și se țin la foc mic, amestecând continuu, până se topește complet untul și începe să clocotească ușor.

2. Se adaugă ciocolată ruptă în bucăți mici și se amestecă până când se topește. Se adaugă și biscuiții, rupți în bucăți medii și se amestecă iar.

3. O formă sau o cratiță rotundă, de dimensiune potrivită, se tapetează pe dinăuntru cu folie de plastic, apoi se toarnă compoziția. Recipientul se lovește de câteva ori cu mâna pentru a elimina bulele de aer.

4. Tortul din salam de biscuiți se lasă la frigider câteva ore – sau, în mod ideal, peste noapte. Când s-a întărit complet se scoate din recipient cu ajutorul foliei și se presară cacao pe deasupra. Se poate decora și cu fructe, frișcă, etc. după preferință.

SURSA:unica.ro                                                    AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: