Tort de morcovi

12 ianuarie 2015, ora 18:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 450 gr morcovi rasi fin
  • 230 gr zahar
  • 550 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 100 gr nuci tocate marunt
  • 100 ml iaurt
  • 3 oua mari
  • 200 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • Crema:
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr crema de branza
  • 1 lingurita extract de vanilie

 

Mod de preparare

Pentru cele 2 blaturi se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara.

Intr-un alt bol de mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele si iaurtul.
Se incorporeaza
morcovii rasi, amestecand usor.

La final se incorporeaza incet amestecul de faina, avand grija sa nu ramana cocoloase si apoi nuca.

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu diametrul de 18-20 cm si se toarna jumatate din compozitie (daca aveti 2 tavi puteti coace ambele blaturi in acelasi timp).
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute apoi se coace si cel de-al doilea blat (atentie, cand faceti testul cu scobitoarea este bine sa tineti cont de faptul ca blatul este usor umed).

Intre timp, se pregateste crema, mixand untul cu zaharul apoi incorporand si crema de branza si la final vanilia.

Crema va sta la frigider pana ce se racesc blaturile.

Dupa ce blaturile s-au racit, se taie pe orizontala in jumatate.
Se imparte crema in 3 si se aseaza intre blaturi.

Pana se pregateste pasta de zahar, tortul va sta la frigider pentru a da posibilitatea cremei sa se intareasca putin.

Pasta de zahar se intinde, se acopera tortul si se decupeaza diferite ornamente.

 

SURSA:gustos.ro                                             AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: