Tort de îngheţată în 3 culori

4 august 2017, ora 08:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Pentru că se apropie vara şi căldura, gospodinele trebuie să se pună la punct cu reţelete de îngheţată. Un tort de îngheţată în 3 culori va fi desertul perfect, deopotrivă delicios şi răcoritor.
INGREDIENTE:
6 ouă – 200 g zahăr – 1 plic zahăr vanilat – 500 g frişca – 2 linguri de cacao – alune/nuci măcinate – ciocolată rasă – 1 esenţă de vanilie – 1 esenţă de portocale – colorant alimentar galben.
MOD DE PREPARARE:
Se bat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă treptat câte un gălbenuş şi esenţa de vanilie. Se adaugă frişca şi se împarte compoziţia în 3 părţi. O parte se amestecă cu cacao, o parte cu nucile măcinate sau cu alunele şi o parte cu esenţă de portocale şi colorantul alimentar galben. Primul strat de compoziţie se pune în cratiţă, se adaugă cicolata rasă, apoi urmează celelalte două straturi, tot cu ciocolată rasă între ele. Cratiţa se pune la congelator şi după ce compoziţia se întăreşte tortul de îngheţată în 3 culori este gata.
SURSA: adevarul.ro               AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: