Tort cu fructe
5 februarie 2016, ora 09:30, in categoria Sfaturi utile
Ingrediente blat de cacao:
6 ouă
6 linguri zahăr
10 linguri faina
50 grame cacao
5 linguri apă rece
1 linguriţă praf de copt
esenţa de rom
Ingrediente blat simplu:
3 ouă
3 linguri zahăr
3 linguri faina
un praf de sare
Ingrediente crema de iaurt:
400 ml frişcă lichidă
500 gr iaurt
11 linguri pline zahăr pudră
2 plicuri gelatina granule
1 compot (400 gr) piersici
1 compot ananas bucăţi
2 plicuri zahăr vanilat
2 banane
Pentru decorat
400 ml frişcă lichidă
portocale, banane, ananas, prune din compot
Pentru însiropat folosiţi zeamă de la cele două compoturi
Mod de preparare blat de cacao:
Mixaţi foarte bine ouăle cu zahărul, până ce zahărul se topeşte şi compoziţia devine ca o cremă. Adăugaţi apă, esenţa de rom, apoi faina cernută şi amestecată cu praful de copt,cacao şi un praf de sare. Puneţi compoziţia într-o formă rotundă sau pătrată , unsă cu puţin unt şi tapetatá cu hârtie pentru copt, apoi daţi la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 minute. Lăsaţi blatul să se răcească foarte bine, apoi tăiaţi-l în două.
Mod de preparare blat simplu:
Mixaţi foarte bine ouăle cu zahărul, până ce zahărul se topeşte şi compoziţia devine ca o cremă. Adăugaţi faina cernută şi praful de sare. Puneţi compoziţia într-o formă rotundă sau pătrată şi daţi la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15-20 minute. După ce se răceşte, tăiaţi-l în două.
Mod de preparare crema de iaurt:
Tăiaţi piersicile bucăţi mici, apoi puneţi-le într-o strecurătoare la scurs.
Hidrataţi gelatina într-o cană de compot 10 min, apoi o puneţi pe foc, să se încălzească,fără să fiarbă.
Amestecaţi iaurtul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, puneţi gelatina călduţă(atenţie să nu se răcească complet!) şi incorporaţi bine.
Adăugaţi frişcă bătută, ananasul bucăţi scurs bine şi piersicile.
Băgaţi crema la rece timp de aproximativ 15-20 minute.
Asamblarea tortului
Aşezaţi blatul de cacao, însiropaţi-l foarte bine, apoi puneţi crema de iaurt. Daţi la frigider pentru 10 minute, apoi aşezaţi jumătatea rămasă de blat de cacao însiropatá.Puneţi crema de iaurt şi mai daţi la frigider pentru 5-7 minute.
Daţi la rece pentru câteva ore înainte de a servi.
Poftá Buná!
Autor: Mihaela Dobrescu