Tiramisu cu zmeura
13 iulie 2015, ora 19:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca
INGREDIENTE
- 1 pachet de piscoturi
- 2 gabenusuri
- 2 linguri de zahar+2 pliculete de zahar vanilat
- 250 gr de mascarpone
- 250 ml smantana pentru frisca
- 250 gr zmeura
- 1 cana de cafea neindulcita
- frisca pentru ornat
- putina ciocolata rasa pentru ornat
- frunze de menta pentru ornat
MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu zmeura:
Se face mai intai crema:Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin albe,se adauga peste mascarpone si se amesteca bine pana devine o crema omogena.
Se bate smantana pentru frisca si se amesteca apoi cu crema de mascarpone(eu in loc de albusuri am folosit smantana pentru frisca).
Aceasta crema se da la rece apoi pregatim piscoturile,care se rup bucatele mici,se trec prin cafea neindulcita.
Se asambleaza cupele:se pun mai intai piscoturi insiropate apoi cu un posh se pune cate putin din crema in fiecare cupa,apoi se pun cateva zmeure pe marginea lor pentru a avea un aspect deosebit.
Se pun iar piscoturi insiropate,apoi se orneaza cu frisca,se presara ciocolata rasa,se pune cate o zmeura deasupra si o frunza de menta pentru aspect.
Se dau la rece.Pofta buna!
SURSA: bucataras.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu