Tartine cu Pasta de Peste

31 august 2014, ora 10:00, in categoria Diverse

 

Tartinele realizate cu pasta din peste sunt mai gustoase (si sunt si de efect mai mare) daca sunt realizate pe paine prajita, sau pe canapele.
Dintre multele retete de tartine cu pasta de peste, dam 3 variante, devenite deja clasice:

Varianta 1:

Ingrediente: 1 peste afumat, 3-4 linguri unt (sau margarina), piper si ceapa (optional).

Mod de preparare: Se curata pestele afumat de piele si oase. Se paseaza carnea cu furculita si se amesteca bine cu untul. Se adauga piperul (si eventual alte mirodenii). Optional se adauga in final ceapa taiata foarte fin. Ceapa taiata poate fi folosita si la garnisirea tartinelor.

Varianta 2:

Ingrediente: 1 tub pasta de peste, 2 linguri unt sau margarina, piper, eventual ceapa.

Mod de preparare: Se procedeaza ca la varianta 1, in locul pestelui dezosat folosindu-se pasta de peste.

Varianta 3:

Ingrediente: 1 conserva peste in ulei (de preferat sardele), 4 linguri unt sau mardarina, 1-2 castraveciori murati, piper.

Mod de preparare: Se paseaza pestele, eliminand eventualele oase. Se adauga untul si se freaca amestecul. In final se adauga castraveciorii taiati foarte fin sau rasi pe o razatoare.

 

SURSA:magiagustului.ro                                           AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: