Tarta cu ciocolata si zmeura

7 ianuarie 2015, ora 19:30, in categoria Diverse

 

Un desert pentru care vei fi in stare sa renunti la orice alte bunatati pentru ca imbina un aluat dulce de tarta, ciocolata si fructe proaspete.

Metoda de preparare

Pregateste un aluat de tarta din:

  • 335g faina
  • 100g unt moale
  • 130g zahar fin
  • un praf sare
  • 2 oua

Amesteca faina cu untul taiat cubulete, zaharul si sarea. Cel mai bine realizezi aceasta operatiune cu mana si framanti pana cand aluatul are aspectul unui pesmet grunjos. Fa o gaura in centrul lui si adauga ouale. Incorporeaza-le incet in aluat pana cand acesta incepe sa se lege si sa poti sa il framanti putin. Formeaza din el un disc, inveleste-l in folie alimentara si tine-l la rece 1-2 ore inainte sa il folosesti.

Incinge cuptorul la 190C. Unge cu unt o tava de tarta cu diametrul de 20cm.

Intinde aluatul pe masa de lucru, astfel incat sa obtii un disc mai mare decat diametrul tavii. Aseaza-l in tava, acopera cu folie alimentara si mai pune-l la frigider 20 de minute. Coace-l in orb timp de 20 de minute, apoi redu temperatura cuptorului la 170C si mai lasa aluatul la copt inca 5 minute. Scoate tava pe un gratar si lasa baza de tarta sa se raceasca.

Amesteca zmeura cu frunzele de menta si aseaza-le pe baza crustei de tarta racite.

Pune frisca lichida intr-o oala la fiert, la foc mediu, si lasa-o sa dea in clocot. Opreste focul si adauga ciocolata si siropul dulce si amesteca pana cand acestea se dizolva. Incorporeaza untul bucatica cu bucatica. Toarna amestecul de ciocolata in tarta, peste zmeura.

Lasa sa se raceasca si apoi mai pune tarta la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.

Ca sa o tai umezeste lama cutitului in apa fierbinte si sterge-o dupa fiecare felie

 

SURSA:foodstory.ro                                         AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: