Supă de pui cu tăieţei

28 ianuarie 2014, ora 01:52, in categoria Sfaturi utile, Sfaturi utile

Ingrediente 

1 pui de aprox 2 kg
300 gr rădăcină ţelină
100 gr rădăcină pătrunjel
2 morcovi mari
tăieţei (sau fidea)
sare, piper
puţin pătrunjel pentru servit
2 cepe
1 ardei

Mod de preparare

Puiul curăţat bine se spală în apă rece. Se pune într-o oală mare şi se acoperă cu apă rece (cam 4-5 l apă). Se pune la fiert la foc mic.
* dacă punem puiul la fiert în apă rece, supa va ieşi mai bună; dacă din contră dorim să iasă carnea mai gustoasă îl punem la fiert în apă fiartă.
Se curăţă şi se spală zarzavaturile, apoi le tăiem bucăţi mari. Le punem în supă plus 1 linguriţă sare şi lăsăm în continuare la fiert la foc mic, cât să bolborosească uşor.
* nu lăsaţi să clocotească supa, aceasta se va tulbura.
Spumaţi supa cu o lingură cu găuri până nu se mai face spumă deasupra. La mine a durat cam 1 oră, cam la 10 minute dădeam un ochi să văd dacă mai trebuie spumată. Când vedeţi că nu se mai face spumă, ştergeţi marginea oalei de spuma întărită cu un şerveţel umed şi apoi puneţi capacul la oală ca să nu scadă supa prea tare. Lăsaţi la fiert încă 2 ore.
Aşezaţi o strecurătoare desupra unei oale goale şi strecuraţi supa.
* dacă strecuraţi supa aceasta va fi şi mai limpede; în strecurătoare vă rămân zarzavaturile fierte şi carnea de pui cu care puteţi pregăti alte feluri de mâncare.
Între timp, fierbeţi separat tăieţeii. Strecuraţi-i şi aruncaţi-i în oală cu supa şi mai daţi un clocot, verificând supa de sare.
* eu fierb tăieţeii separat ca să nu-şi lase amidonul în supă şi să o tulbure.
Serviţi presărat cu pătrunjel şi piper.

 

Poftă bună!

 

Autor: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: