Supa crema de ciuperci

27 august 2014, ora 12:00, in categoria Diverse, Sfaturi utile

 

Ingredient

700 gr ciuperci proaspete
2 cartofi potriviti
2 morcovi potriviti
2 bucati radacina de patrunjel
1 bucata pastarnac
1 ardei capia
1 ceapa+1
2 catei de usturoi
200 ml smantana pentru gatit
sare
vegeta
piper
patrunjel
1 spate de pui
4 felii mici de paine

Mod de preparare
Pregatim supa dintr-o ceapa, carnea de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ardei, 1 litru apa, sare, piper si vegeta. Strecuram si pastram cartofii, pastarnacul si radacina de patrunjel.

Intr-o caraticioara punem o ceapa si usturoiul tocate marunt si calim in 50 ml unt topit, un minut. Oprim focul si rasturnam in zeama de supa cu ciuperci (eu am pus in oala sub presiune si am lasat 4minute). Lasam pe foc pana se inmoaie ciupercile.

Scoatem ciupercile din supa si 3/4 din ele le pasam cu legumele pastrate, adaugam zeama din supa in functie de cat de groasa vrem sa o facem, adaugam ciupercile pastrate si punem din nou pe foc pentru cateva minute. La sfarsit, adaugam smantana si amestecam bine cateva minute.

Feliile de paine le prajim si le taiem cubulete mici si le adaugam doar in momentul serviri. Presaram si putin patrunjel tocat.

SURSA: bucataras.ro                                    AUTOR: Mihaela Dobrescu

 

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: