Sufleu de Branza sau Cascaval Gras
20 septembrie 2014, ora 11:00, in categoria Diverse
Ingrediente:
4 oua crude, 1 cana lapte, 3-4 linguri faina, 3 linguri unt (ulei sau margarina), 5-6 linguri branza rasa sau cascaval ras marunt.
Mod de preparare:
Din ulei, faina si lapte se pregateste un sos alb bechamel. Cand este gata, in sosul cald se adauga branza (cascavalul) si se amesteca bine, apoi se lasa sa se raceasca. Cand sosul s-a racit, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand mereu pentru omogenizarea amestecului. In final se adauga albusurile batute spuma separat, care la randul lor se inglobeaza in amestec.
Totul se pune intr-un vas (tava), de preferat din sticla termorezistenta, uns in prealabil, si se da la cuptor, la foc mic, pentru 1/2 ora.
Reamintim ca amestecul nu trebuie sa depaseasca initial jumatate din inaltimea vasului, pentru ca la cuptor se umfla, pana la dublarea volumului.
Sufleul se serveste fierbine, chiar in vasul in care a stat la cuptor.
SURSA: magiagustului.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu