SUFERINȚA în DRAGOSTE RĂNEȘTE grav INIMA. LA PROPRIU

26 noiembrie 2014, ora 10:59, in categoria Diverse

 

Nu degeaba folosim vorba populară ”inimă rănită” când vorbim despre decepțiile sentimentale. Un studiu recent arată că suferința în dragoste poate genera o mulțime de boli cardiace.

Nefericirea din relaţia de cuplu poate să ducă nu doar la un divorţ neplăcut, ci şi să genereze o serie de boli cardiace, afirmă oamenii de ştiinţă americani, citaţi de dailymail.co.uk.

Această descoperire este valabilă în special pentru soţii – probabil datorită faptului că femeile tind să ascundă mai mult sentimentele negative decât bărbaţii.

Potrivit unor studii anterioare, persoanele care nu sunt fericite alături de soţii lor prezintă riscuri mai mari de depresie, hipertensiune şi maladii cardiace.

Căsniciile fericite stimulează sănătatea fizică, iar cele nefericite pot declanşa depresia. Relaţiile de cuplu nefericite pot să îi facă pe oameni să adopte obiceiuri nesănătoase, preeum fumatul şi consumul excesiv de alcool şi pot să determine o creştere în organism a concentraţiei de hormoni ai stresului.
Potrivit aceluiaşi studiu, efectele pe care fericirea sau nefericirea maritală le are asupra riscului de boli cardiovasculare devin mult mai puternice la vârsta a treia.

De-a lungul timpului, stresul provocat de o căsnicie nefericită poate să devină extrem de dăunător, din cauza fragilizării sistemului imunitar.

 

SURSA: www.libertatea.ro                                         AUTOR:Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: