Suc de roșii consumaţi zilnic

1 februarie 2018, ora 10:27, in categoria Sfaturi utile

Potrivit cercetărilor, femeile care consumă un pahar de suc de tomate își administrează o doză suficientă de licopen, substanță chimică din roșii care stimulează secreția de adiponectină, hormonul care combate factorii de risc ai cancerului la sân.

Totodată, această substanță previne deteriorarea vederii odată cu înaintarea în vârstă și unele boli cardiovasculare. Tot în sucul de roșii se conține o cantitate suficientă de vitamina A și C, care contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Sucul de roșii mai poate preveni anemia datorită sărurilor minerale din compoziția sa. Fierul și calciul întăresc organismul și-l vitalizează chiar și pe timp de vară, atunci când căldura este insuportabilă. De asemenea, s-a constatat că, indiferent de anotimp, sucul de roșii este dătător de viață și sănătate pentru convalescenți.

Cercetările și experimentele făcute de oamenii de știință au demonstrat că sucul de roșii poate trezi pe cineva din beție, reducând la o treime cantitatea de alcool din sânge.

Vitaminele și mineralele din sucul de roșii, precum sodiul, manganul, cuprul, zincul și cromul luptă cu infecțiile, oferă energie și te ajută să ai o piele frumoasă și sănătoasă.

Specialiștii recomandă consumul de suc de roșii ca adjuvant în diverse afecțiuni, precum cele hepatice, reumatice, cardiace, renale, intoxicații cronice, epidemii, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Autor:  Ana Botnari

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: