Soferii care se aventureaza pe Transalpina risca sa nu fie despagubiti pe CASCO

5 iulie 2014, ora 11:45, in categoria Asigurari, Diverse, Sfaturi utile

Transalpina, unul dintre cele mai spectaculoase trasee montane din Romania, ramane inchis si in aceasta vara din cauza lucrarilor nefinalizate, cu exceptia segmentului de drum dintre localitatile Bengesti – Ranca. In acest caz, soferii trebuie sa stie ca, daca se aventureaza pe segmentele inchise circulatiei, risca sa nu fie despagubiti pe politaCASCO in cazul unui accident.

Astfel, daca mergeti cu masina pe Transalpina, citi inainte conditiile de asigurare si excluderile din polita facultativa CASCO.

Madalin ROSU, Responsabilul Sectiunii de Asigurari Auto al UNSAR si Director al Diviziei Daune, GENERALI Romania, a explicat ca, potrivit conditiilor de asigurare, daunele produse pe drumurile inchise circulatiei publice nu sunt despagubite prin polita CASCO.

In riscurile de baza acoperite de polita CASCO nu sunt incluse daunele produse pe drumurile inchise circulatiei, insa sunt companii de asigurari care ofera posibilitatea de a opta pentru unele acoperiri suplimentare, in baza unei plati aditionale, care pot include si “daune provocate pe drumuri inchise sau forestiere”.

In general, la conditiile trecute pe polita, companiile mentioneaza ca “nu acorda depagubiri pentru pagube produse in timpul sau ca urmare a utilizarii autovehiculului in afara drumurilor publice, respectiv pe drumuri/sectoare de drum interzise circulatiei publice a autovehiculelor”.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a anuntat, vineri, participantii la trafic ca pe drumul national DN 67C Transalpina, sectorul Bengesti – Sebes (km 0+000 – km 148+414), circulatia rutiera este deschisa doar intre localitatile Bengesti – Ranca (km 0+000- km 34+500).

“Sectorul de drum national DN 67C Transalpina, cuprins intre km 34+500 (localitatea Ranca, judetul Gorj) si km 148+414 (localitatea Sebes, judetul Alba) este inchis circulatiei publice pe toata perioada anului, din cauza nefinalizarii lucrarilor de constructie si a imposibilitatii asigurarii conditiilor de siguranta a traficului rutier, interdictia fiind semnalizata prin indicatoare specifice, inca de la inceputul lucrarilor (2008)”, noteaza CNADNR.

Conducatorii auto sunt rugati sa respecte semnalizarea rutiera instituita la capetele sectorului de drum restrictionat. In cazul producerii unor accidente rutiere pe acest sector de drum, km 34+500 (localitatea Ranca, judetul Gorj) si km 148+414 (localitatea Sebes, judetul Alba), declarat inchis circulatiei publice, responsabilitatea apartine in totalitate conducatorilor auto care se deplaseaza pe traseul mai sus mentionat, in conformitate cu prevederile legale.

SURSA : www.1asig.ro                                      AUTOR : NINEL STAMA

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: