Secretele măştilor de faţă folosite de bunicile noastre: cum devenim frumoase cu produse preparate acasă

20 mai 2022, ora 08:00, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

 

Mamele şi bunicile noastre au păstrat şi acum reţete făcute doar din ingrediente naturale, fără niciun fel de chimicale. Argila, fructele şi legumele proaspete sau oţetul de mere fac adevărate minuni pentru ten şi păr
Cristina Tarţa, cosmetician medical specialist, a recomandat pentru „Adevărul“ câteva preparate uşor de pregătit acasă, cu efecte benefice pentru ten, corp sau păr. Este recomandat însă, şi în cazul produselor preparate acasă, să vă consultaţi în prealabil cu un specialist pentru a vă asigura că ingredientele sunt potrivite pentru tipul dumneavoastră de ten. De asemenea, este obligatoriu să folosiţi produsele preparate acasă doar atunci când au fost preparate, proaspete, tot ce rămâne se aruncă, nu se refoloseşte. Folosit de greci din cele mai vechi timpuri, uleiul de măsline face minuni, în diverse combinaţii, pentru ten şi corp. Pentru ten puteţi pregăti o mască din ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi puţină maioneză. Se aplică pe faţă şi se lasă 30 de minute, până începe să se întărească, după care se îndepărtează cu apă uşor călduţă. E potrivită pentru persoanele cu ten uscat, deshidratat, şi se aplică o dată, maxim de două ori pe săptămână. Puteţi combina de asemenea uleiul de măsline cu iaurt şi cu câteva picături de lămâie, iar masca astfel obţinută e potrivită şi pentru tenul gras. Argila caolină, care se găseşte în farmacii, e de asemenea un ingredient folosit cu succes în diferite combinaţii. O putem combina cu ulei de măsline şi câţiva stropi de suc de lămâie. Argila caolină, indiferent cu ce este combinată, este potrivită pentru tenurile puţin mai grase sau mixte, are efecte de hidratare şi uşoară reglare a sebumului.

Măşti cu fructe şi infuzii de plante pentru prospeţime Fructele şi legumele zdrobite şi aplicate pe faţă sunt de asemenea o sursă de sănătate, cu condiţia să fie ales cu atenţie, în funcţie de tipul de ten. Fructul de kiwi, spre exemplu, zdrobit şi aplicat sub formă de mască, este bogat în vitamina C şi are efect de prospeţime şi ten luminos. Şi castravetele, tăiat în felii subţiri şi aplicat pe faţă, este benefic pentru ten. Mamele şi bunicile noastre foloseau cu succes, pentru ten, o dată pe săptămână, după baie, un scrub făcut din mălai înmuiat în spumă de săpun, cu care se frecau pe faţă. Trebuie folosit însă cu mare atenţie, să nu agreseze tenul. Tot pentru ten sunt benefice infuziile de muşeţel, lavandă sau salvie păstrate în frigider şi pulverizate apoi pe faţă. Au efect hidratant, iar salvia este un antiinflamator foarte bun. Tratamente pentru corp şi păr Pentru corp, vă puteţi prepara acasă un scrub natural din tărâţe sau zaţ de cafea amestecat cu un pic de ulei de măsline, zaţul de cafea având şi efect anticelulitic. Pentru detoxifiere, aplicaţi pe corp un preparat din ulei de măsline amestecat cu miere. Trebuie puţin încălzit, iar după ce este aplicat pe corp vă infoliaţi, vă acoperiţi cu o pătură şi staţi aşa aproximativ 20 de minute. Porii se deschid, organismul transpiră iar prin transpiraţie se elimină toxinele. Pentru un păr strălucitor, adăugaţi în apa în care vă clătiţi puţin oţet de mere. Pentru a nu avea firul de păr aspru, tot în apa cu care vă clătiţi adăugaţi puţin bicarbonat de sodiu. Pentru regenerare şi luciu, preparaţi o mască din ulei de ricin, ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi o fiolă de vitamina A. Părul se acoperă cu o cască, iar masca se lasă să acţioneze aproximativ o oră, după care părul se clăteşte.

SURSA: adevarul.ro                         AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: