Savarina

29 iulie 2014, ora 17:00, in categoria Sfaturi utile

 

 

 

Pentru aluat: 
250 gr faina,
150 ml lapte,
30 ml ulei,
6 oua,
3,5 gr drojdie uscata,
1 lingura zahar,
1 praf sare


Pentru sirop:

400 ml apa,
150 gr zahar,
1 esenta rom

Pentru topping:
400 ml  frisca  lichida,
200 gr jeleu visine

Mod  de preparare:
Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam.


Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat.
Le lasam la dospit 30 minute.

Le dam la cuptor pana se rumenesc usor.

Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.

Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte savarinele. Fierbem apa cu zaharul, o dam deoparte si adaugam romul. Lasam sa se raceasca. Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una. Le punem la scurs pe un gratar. Batem frisca  pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca. Pentru topping eu am avut niste sirop de coacaze  pe care l-am dat in cateva clocote pana a devenit ca un jeleu si am decorat savarinele.

Poftă bună!

AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: