Șarlotă cu brânză și sos de fructe

26 ianuarie 2015, ora 10:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

Brânza de vaci este cremoasă, deci perfectă pentru tot felul de deserturi. Hai să încercăm o șarlotă de brânză cu sos de fructe!

INGREDIENTE

o foaie de napolitană

200 g brânza de vaci

150 ml suc din compot de fructe sau sirop

zahar, dupa gust

Pentru servit: 

dulceața de fructe

frunze de menta

fructe dupa preferința

MOD DE PREPARARE

  1. În tava mare de cuptor se asaza foaia de napolitana si se umezeste cu sucul. Se pune puțin lichid, cât sa se înmoaie usor foaia si sa se poata taia. Se tapeteaza cu soldațeii de napolitana pereții formelor.
  1. Brânza de vaci se mixeaza cu o lingurade sirop pentru a obține o pasta fina si apoi se adauga zaharul si se încorporeaza bine.Se toarna jumatate din cantitatea de brânza în forme, la mijloc se pune un strat de soldaței de napolitana înmuiata si se acopera cu a doua parte a brânzei.Formele se acopera cu folie alimentara si se dau la frigider pentru 2 ore. Se scot din forme pe farfurii pe care deja au fost puse 2 linguri de dulceața de fructe si se servesc cu fructe si frunze de menta.

 

SURSA: avantaje.ro                                         AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: