Salata Diana

13 ianuarie 2015, ora 12:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Ingrediente

  • 1-2 bucati de piept de pui
  • 100 gr varza alba
  • 100 gr varza rosie
  • 100 gr de ceapa rosie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 legaturi de leurda
  • 50 gr ardei galben
  • 50 gr ardei rosu
  • 50 gr ardei verde
  • 4-5 rosii cherry
  • 20 gr miez nuca pisat(pt decor)
  • 20-30 gr de miez de floarea soarelui

Mod de preparare

Pieptul de pui se curata si se pune la fiert, se incearca din cand in cand, atunci cand este gata se scoate si se lasa la racit. Legumele se spala se curata si se taie, se incepe cu ceapa care se taie julien, ardeii patratele, castrateti si ridichiile rondele, leurda se taie bucati de 1-2 cm, se toaca ceapa verde si varza care se dauga peste celelalte legume, la sfarsit se adauga si rosiile cherry. Pieptul de pui se taie cubuletele si se amesteca cu legumele, pentru a imbunatatii gustul salatei se adauga 20-30 de gr de miez de floare soarelui.

Se face dressingul: ulei de masline, otet balsamic, sare, se toarna peste salata cu 30 minute inainte de servire.

Pentru un design interesant se pun frunze de salata verde si leurda pe farfurie, se pune o forma rotunda(dreptunghiulara) in mijloc si se umple cu salata pregatita, pentru a avea o forma frumoasa si pentru a incanta ochiul

Pentru design se pune miez de nuca pisat, pe marginea farfuriei.

 

SURSA: gustos.ro                                  AUTOR: Mihaela Dobrescu


 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: