Şahul va fi introdus din toamnă în şcoli, ca materie opţională

20 mai 2014, ora 01:08, in categoria Educatie

Federaţia Română de Şah a semnat un acord cu Ministerul Educaţiei pentru ca, din toamnă, şahul să fie introdus în şcoli ca materie opţională.

Acordul a fost a fost semnat luni, cu ocazia deschiderii Campionatului Naţional Şcolar de Şah.
„În urmă cu aproximativ o lună, am semnat ordinul de ministru prin care a fost aprobată programa şcolară pentru primii doi ani de studii de şah, iar astăzi am semnat acordul prin care asigurăm cadrele didactice pentru această disciplină, respectiv profesorii care sunt legitimaţi la FRS vor putea să predea această disciplină”, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, prezent la eveniment, citat de Mediafax.

El a mai anunţat că Federaţia Internaţională de Şah, prin intermediul federaţiei române, va dota 500 de şcoli din mediul rural cu table, piese, manuale şi tot echipamentul necesar pentru studierea şahului.

„Se ştie foarte bine, eu insist pe partea cu sporturile de echipă, dar sportul minţii e întotdeauna cel mai important şi sunt convins că o să avem copii mai deştepţi, copii mai sănătoşi, la minte în primul rând, mai buni la şcoală, dacă fac mai mult şah”, a declarat şi premierul Victor Ponta, prezent la eveniment.

El a precizat că fiul său, Andrei, face carting, dar în familia sa se joacă şi şah în timpul liber.
„Eu joc şah şi cu Andrei şi cu Irina, dar nu suntem profesionişti. De aia am spus că este prima cupă pe care o primesc în viaţa mea la şah. Am primit multe cupe la baschet şi la raliuri, la şah n-am primit până acum”, a afirmat Ponta, făcând trimitere la faptul că organizatorii i-au oferit o cupă pentru că a participat la deshiderea Campionatului Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade”.

Sursa:
digi24.ro

Autor: Maria Dumitrache

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: