Sa iubesti pe cineva si sa mergeti mana in mana prin viata… Beneficiile extraordinare ale tinutului de mana

25 noiembrie 2020, ora 13:14, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

Vindeca, hraneste, alina… Tinutul de mana…. un gest atat de mic cu niste consecinte atat de mari, un gest aparent insignifiat, dar avand de fapt puteri gigant…

Habar nu avem sau uitam de cele mai multe ori… uneori nu doar tii pe cineva de mana… ii dai aripi, ii dai speranta, ii dai putere, ii dai viata, ii dai caldura, ii dai dragoste, ii dai sprijin, il tii pe brate, il tii in inima, il aduci aproape de tine. Si ce poate fi mai frumos si mai plin de dragoste decat sa tii pe cineva de mana si sa mergeti impreuna prin viata?

Sa iubesti pe cineva. Sa mergeti mana in mana prin viata…

V-ati gandit vreodata de ce atunci cand suntem suparati, stresati sau speriati primul lucru pe care il facem in mod instinctiv este acela de a cauta mana partenerului? Sau de ce atunci cand persoana pe care o iubim este suparata avem tendinta in mod instinctiv de a o lua de mana? Conform unui studiu realizat de James Coan, profesor in psihologie si neurostiinta de la Universitatea din Virginia, raspunsul nu se afla in degetele noastre, ci in creierele noastre.

Studiul s-a bazat pe monitorizarea activitatii creierului (cu ajutorul unui aparat RMN) a 16 femei casatorite si fericite in relatiilor lor in timp ce se aflau in situatii stresante. Dupa aplicarea unui soc electric, profesorul Coan masura activitatea din zona creierului raspunzatoare de stres. Procedeul a fost repetat atunci cand femeile respective isi tineau de mana sotul, dar si cand tineau de mana un strain. Rezultatul? S-a inregistrat mai putina activitate in zona legata de stres din creierul femeilor atunci cand tineau pe cineva de mana. Nivelul de stres a scazut simtitor atunci cand femeile respective tineau de mana un strain si a scazut cu mult mai mult atunci cand tineau de mana persoana iubita. Totodata, cercetatorul a ajuns la concluzia ca, in cazul atingerii persoanei iubite, experienta unei femei in fata unei situatii percepute ca amenintatoare este mai placuta.

 

SURSA:www.garbo.ro

 

AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: