Romanul care face ceasuri elvetiene sub propriul brand,PEREN

5 ianuarie 2015, ora 16:00, in categoria Financiare, Povesti de succes, Stiri

Romanul care face ceasuri elvetiene sub propriul brand, PEREN

Foto: Andrei Bica (Arhiva personala) 

Andrei Bica-Popi este un tanar pasionat de orologerie care, dupa cateva stagii de pregatire in capitala mondiala a ceasurilor elvetiene, Biel/Bienne, si-a creat propriul brand de ceasuri, in 2014.

PEREN poarta un logo cu specific transilvanean ce atrage ca un magnet atentia strainilor, ceasurile sale purtand amprenta designerilor din Elvetia si maiestria fondatorului in asamblare, realizata chiar in Romania.

Pentru transformarea visului sau de realitate tanarul antreprenor beneficiaza de sprijinul marilor orologeri elvetieni, dar si de o campanie de crowdfunding pe o platforma de finantare din SUA si Canada.

“Pasiunea mea pentru ceasuri a inceput inca de la varsta de 10 ani cand am avut posibilitatea dezasamblarii primului ceas mecanic ce apartinea tatalui meu”, isi incepe povestea fondatorul PEREN, intr-un interviu acordat Business24.

Spuneti-ne mai multe, in primul rand, despre proiectul orologer pe care l-ati lansat. Cum si cand s-a nascut ideea de a va face propriul dumneavoastra brand de ceasuri?

Ideea infiintarii unui brand de ceasuri insa a venit pe cand faceam diferite stagii de pregatire in arta orologiera la diferite branduri renumite din asa numita capitala mondiala a ceasurilor, si anume orasul elvetian Biel/Bienne.

Ati pastrat un element specific transilvanean ca logo al acestui brand, dintii de vampir. Ne puteti spune si povestea acestui logo si ce v-a determinat sa-l alegeti?

Povestea logo-ului este una incarcata de istorie si misticism. Totul a inceput in satul transilvanean unde am fost botezat si anume Voivodeni, Brasov. In urma unei sapaturi arheologice din anul 2000 la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din satul Voivodeni, s-a descoperit in altarul acesteia mormantul lui Radu cel Frumos Draculea nimeni altul decat fratele legendarului personaj din romanul lui Brahm Stoker, Vlad Tepes.

Cat ati investit in acest proiect?

Proiectul este inceput in urma cu un an insa doar acum a fost dat publicitatii, asadar timpul investit in acest proiect este foarte mare.

Cat despre partea financiara pot spune ca am inceput cu investitii minore insa gandite strategic in asa fel incat sa se imbine cu viziunea si conceptia brandului.

Printre oamenii cu care ati colaborat pentru acest proiect se numara si doi designeri renumiti la nivel international (Francois Zahnd si Stefan Geringer, castigatorii premiului Red Dot in 2009). Spuneti-ne cateva lucruri despre ei. Cum i-ati cunoscut? Cum i-ati cooptat in proiectul dumneavoastra?

Facand stagii de pregatire in arta orologiera la compania detinuta de Francois Zahnd, impreuna am reusit sa dezvoltam o colaborare profesionala de succes. Odata ce am prezentat viziunea mea in ceea ce priveste un ceas de inalta calitate asamblat in Romania, decizia lor a fost aceea de a-mi sustine spiritul antreprenorial si de a ma ajuta in privinta implinirii visului meu din copilarie.

PEREN (1)

Asadar, ei fac designul ceasurilor in Elvetia, iar dumneavoastra le asamblati, aici in Romania. Cum sunt create, mai exact aceste ceasuri?

Exact. Designul modelelor de debut ale brandului PEREN sunt facute in Elvetia de catre cei doi iar asamblarea este facuta de catre mine in Romania. Ceasurile Peren sunt concepute in Elvetia din piese de o calitate superioara avand la baza mecanisme elvetiene de inalta precizie si acuratete. In viitorul apropiat sper ca, odata cu deschiderea unor noi orizonturi, sa am posibilitatea sa creez un model automatic sau mecanic din piese faurite in Romania imbinate insa armonic cu mecansime de inalta precizie elvetiana.

Cei care-si doresc un ceas Peren se implica in actiiunea de crowdfunding pe care ati initiat-o. Spuneti-ne cate ceva si despre aceasta. Ce au spus acesti specialisti cand au aflat despre initiativa dumneavoastra antreprenoriala?

Intr-adevar, de curand am lansat o campanie pe o platforma de crowdfunding unde oamenii din lumea intreaga pot contribui la realizarea acestul proiect orologier numit PEREN.

Tot ceea ce trebuie sa faca este sa urmeze link-ul Kickstarter. Deoarece platforma de finantare suporta doar creatori din tari prestabilite precum SUA, Canada, Marea Britanie, am decis sa fac echipa cu cel mai bun prieten al meu din copilarie, actualmente cetatean Canadian. Asadar toata lumea poate accesa si sprijini proiectul iar recompensele incep de la suma de 1 dolar canadian.

Momentan proiectul PEREN este recomandat pe o multime de bloguri sau site-uri de specialitate in domeniul orologier avand recenzi dintre cele mai bune.

Articol preluat integral de pe Business24.ro

PEREN (2)

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: