Reteta Snitel de Porc

21 septembrie 2014, ora 11:00, in categoria Diverse

Ingrediente:

1 kg carne de porc (muschi, pulpa sau cotlet), 2 oua, 1 lingura faina, 2 linguri pesmet, piper macinat, sare.

Mod de preparare:

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie perpendicular pe fibra musculara, in felii groase de circa 1/2 – 1 deget.

Bucatile de carne se bat cu ciocanul de snitele pana ce se subtiaza (cam la jumatate). Se sareaza, se presara piperul si se lasa 1-3 ore la rece (in frigider).

Dupa aceea, fiecare felie se trece prin faina, ou batut, pesmet si este pusa la fript intr-o tigaie (cratita) cu ulei incins. Fiecare bucata de snitel se rumeneste pe ambele parti.

Ca varianta de preparare, mentionam ca dupa ce se bat feliile de carne, se ung cu putin mustar, dupa care se dau cu sare si piper. Mustarul, dupa parerea multora, fragezeste carnea.

 

SURSA:magiagustului.ro                    AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: