Reportaj: Situatie tensionata in Italia, mii de romani la cozi scandeaza in ploaie impotriva Guvernului. Un politist italian catre un copilas obosit de stat la coada: “Putina rabdare, e pentru tara ta

16 noiembrie 2014, ora 16:45, in categoria Diaspora, Evenimente, Stiri

    Sursa :  HotNews.ro
Romani adapostindu-se de ploaie la Roma
Romani adapostindu-se de ploaie la Roma
Foto: Hotnews
 Situatia de la sectiile de vot din Roma devine tot mai tensionata, transmite corespondentul HotNews.ro. Printre reprize de ploaie, mii de romani asteapta de dimineata la cozile uriase de la Ambasada si Consulat si scandeaza repetat mesaje anti-Ponta si isi cer dreptul la vot. O scena emotionanta la coada la Consulat: un copil de 8 ani, alaturi de parinti, se odihnea pe o banca, epuizat de stat in picioare. Un carabinier italian l-a mangaiat pe crestet si i-a spus: “Un po’ di pazienza, e’ per la tua nazione”(Un pic de rabdare, e pentru tara ta).

Inauntrul sectiei am vazut membrii comisiei lucrind sub o presiune greu de imaginat. Rosii la fata, cu tabele in miini, concentrati. Fac tot posibilul, am intrebat daca merg la baie, m-au raspuns: “cine se gandeste sa mearga la baie?”

Incearca sa faca tot posibilul, e o cursa contracronometru care a inceput azi la 7. Spun oamenilor: hai, luati stampila, mergeti in cabina. Au fetele incordate, sunt ca niste alergatori la maraton.

La ora 13.40 a votat o doamna care a stat de la 8 dimineata la coada. Asteptarea se masoara in ore si metri de stat la coada.

Politistii si garzile sunt la fel de epuizati ca alegatorii. Isi cer scuze ca nu pot face mai mult: “Suntem si noi de dimineata aici, ca si voi”.

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: