Remedii care te ajută să combaţi astenia de toamnă

26 noiembrie 2019, ora 15:00, in categoria Sanatate

Se întâmplă să te trezeşti obosită şi fără pic de forţă? Chiar şi după ce ai servit cafeaua de dimineaţă starea de oboseală persistă şi te ,,aduni”  cu greu pentru a face faţă sarcinilor de la serviciu. De vină poate fi astenia de toamnă, ce aduce mai multe modificări la nivelul organismului.

Trecerea de la temperaturile calde la unele mai scăzute, cantitatea mai mică de lumină şi alimentaţia dezechilibrată sunt doar câţiva dintre factorii care pot da peste cap ritmul biologic cotidian. Spre deosebire de bărbaţi, femeile sunt mai predispuse asteniei de toamnă, mai ales mamele.

Astfel, starea de oboseală, epuizarea fizică şi psihică şi chiar stările de depresie pot apărea frecvent pe parcursul toamnei. Înainte de a apela suplimentele din farmacie, încearcă leacurile din cămara bunicii!

Cătuşnica, ajutor în caz de astenie

Una dintre plantele care te pot ajuta în cazul asteniei de toamnă este şi cătuşnica. Prepară o tinctură din cătuşnica, adăugând 20 de g de plantă în 100 de ml de alcool de 70 de grade, după care laşi la macerat amestecul timp de 8 zile. Ulterior poţi lua 20-25 de picături de trei ori pe zi.

Rozmarinul, tonic puternic

Şi preparatele obţinute din rozmarin sunt recunoscute pentru efectele benefice asupra asteniei. Poţi prepara tinctura de rozmarin amestecând 10-15 linguri de rozmarin, un pahar de apă şi un pahar de alcool rafinat. Lasă la macerat timp de 10 zile, după care strecoară compoziţia şi pune-o în sticle închise ermetic. Poţi lua câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi, înaintea meselor principale din zi.

Troscotul, remediu mineralizant

Cunoscută în medicina populară şi sub numele de troscovă sau hericică, produsele obţinute din troscot aduc beneficii în cazul stările de epuizare fizică şi psihică, datorită proprietăţilor tonice şi hipotensive. Prepară o infuzie din două linguri de plantă uscată, la o cană cu apă fierbinte. După ce laşi la infuzat timp de 10 minute, poţi bea câte două căni de infuzie pe zi.

În cazul în care astenia de toamnă ,,îţi să bătăi de cap” mai poţi încerca şi preparatele din:

-    valeriană
-    gingseng
-    ghimbir
-    măceş
-    aloe vera
-    sunătoare
-    păpădie
-    ceai verde
-    polen sau lăptişor de matcă pe care le poţi procura şi din magazinele naturiste.

 

SURSA:  www.clicksanatate.ro                                AUTOR:Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: