Pui cu vin roşu şi scorţişoară

12 mai 2015, ora 19:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

Ingrediente:

1 pui întreg, porţionat (mediu)
1 l vin roşu, sec
250 ml ulei de măsline
3-4 cartofi mari, tăiaţi în patru, pe lung
sare
piper
2 batoane de scorţişoară

Mod de preparare:

Într-o tigaie adâncă se pun la încins 200 g ulei de măsline. Adăugaţi puiul şi prăjiţi la foc mediu, 10-15 minute, pe ambele părţi.

Când s-a rumenit, carnea se mută într-o cratiţă mare, cu tot cu ulei. Se adaugă vinul, scorţişoara, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să se gătească, la foc mediu.

Între timp, într-o tigaie se pun la prăjit cartofii, în restul de ulei de măsline. Se rumenesc 10 minute, apoi se scot şi se pun peste carnea de pui. Se găteşte la foc mic, 40-45 de minute. Se serveşte cald.

 

 

SURSA:bucatarie.net                                     AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: