Primarul comunei Drajna, doamna Violeta Gontea, a venit cu argumente si solutii la intalnirea cu ministrul Sanatatii pentru Spitalul de Pneumoftiziologie de la Drajna
13 iulie 2014, ora 21:30, in categoria Diverse, Evenimente, Proiecte, Sanatate, Stiri / evenimente locale
Prezent la inaugurarea unui nou pavilion al Spitalului Orășenesc Vălenii de Munte, ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, i-au fost prezentate unele probleme restante din Prahova, printre care dificultățile de finanțare pe care le are Spitalul de Pneumoftiziologie de la Drajna.
Unitatea medicală de la Drajna, deși are o adresabilitate dein mai multe județe, a rămas, de-a lungul timpului, în subordinea administrației locale care nu are capacitatea de a susține financiar unitatea medicală. Deși până acum au fost făcute mai multe memorii pentru reducerea structurii și trecerea într-o administrare județeană, problemele au rămas nerezolvate, iar spitalul este acum și supradimensionat și subfinanțat.
Prezentă la întâlnirea cu ministrul Sănătății, primarul comunei Drajna, Violeta Gonțea, a ridicat spre discuție această problemă. „Noi suntem o localitate echilibrată. Nu ne putem plânge, dar cei mai mulți pacienți ai spitalului nu sunt locuitori ai comunei. Spitalul are adresabilitate din mai multe județe, însă, aflându-se în administrare locală, nu poate fi finanțat conform nevoilor, numai de la bugetul comunei. Noi am prins în bugetul nostru, pe lista de investiții, reabilitarea pavilionului, dar numai o anumită parte din pavilion, partea de est. Nu avem suficiente fonduri pentru a finanța atât reabilitarea, cât și toate nevoile unității medicale”, a menționat edilul în fața ministrului Sănătății.
„De când am preluat conducerea spitalului Drajna, din august 2013, am făcut o evaluare a nevoilor și am făcut o solicitare în luna februarie, la minister, în ceea ce privește o schimbare a structurii, dar și o reducere de paturi, având în vedere că incidența bolii a mai scăzut de-a lungul anilor și spitalul avea, inițial, 300 de paturi. Am dori o reabilitare a clădirii spitalului. Acolo este o suprafață de 3 hectare, o parte din clădiri a fost retrocedată, aparținând de conacul Filipescu-Kretzulescu, dar clădirea spitalului ca atare ne-a fost dată de către Consiliul Local”, a susținut și Cristina Burghelea, managerul unității medicale de la Drajna.
Președintele Consiliului Județean, Mircea Cosma, a precizat că, în urma unui parteneriat cu localitatea Drajna vor fi alocați 500.000 de lei care ar rezolva partea de amenajare a spitalului, însă mai rămâne problema organigramei care ține de Ministerul Sănătății.
Ministrul Nicolae Bănicioiu a acceptat propunerea de trecere a unității medicale de la Consiliul Local Drajna în subordinea Consiliului Județean. „Știu cum este cu spitalele de monospecialitate, am văzut memoriul de la Drajna și este adevărat: nu cred că ar trebui să se regăsească un astfel de spital în subordinea Consiliului Local. De aceea agreez posibilitatea de a-l trece sub autoritatea județului, este mult mai aplicată și s-ar mai elimina din nevoi și din timpii aceia morți ai birocrației, iar banii nu vor fi niciodată suficienți la bugetul local”, a menționat ministrul de resort.
Succes doamna Primar !
SURSA : actualitateaprahoveana.ro AUTOR : Ninel Stama
Bunicul meu ROGOZEA C a fost tratat la acest sanatoriu acum peste 40 de ani iar tratamentul si ingrijirea primita atunci de la acei medici nu ca ia ameliorat suferinta dar cind sa externat , mia bucrat copilaria ceva mai mult .
MULTUMESC AUTORITATILOR LOCALE CA ACEL SANATORIU EXISTA ESTE FUNCTIONAL SI IN MOD SPECIAL MULTUMESC INTREGII ECHIPE DE MEDICI SI PERSONAL SANITAR .
Cu respct George Rogozea