Preparate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de iarna:Muschiulet de porc la cuptor cu usturoi si ierburi
17 decembrie 2014, ora 12:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca
Ingrediente
60ml ulei de masline, 120ml vin alb
Incinge cuptorul la 240C.
Condimenteaza muschiuletul cu sare si piper si aseaza-l intr-o tava de copt.
Curata frunzele de pe firele de rozmarin si cimbru si marunteste-le cu un blender impreuna cu usturoiul si coaja de lamaie. Adauga apoi uleiul de masline si mixeaza bine. Unge cu aceasta pasta muschiuletul pe toate partile.
Pune carnea la cuptor pentru 20 minute, intorcand-o la jumatatea timpului. Friptura este gata daca un termometru de carne indica 68C. Scoate carnea pe un platou si lasa-o acoperita cu folie cel putin 10 minute.
Intre timp, pune tava in care s-a gatit pe aragaz, pe foc mediu. Toarna vinul alb si lasa sa dea in clocot, razuind bucatile arse de pe baza tavii cu o spatula de lemn. Lasa totul sa fiarba pana cand se formeaza un sos.
SURSA: foodstory.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu
Serveste friptura cu acest sos.