Preparate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de iarna:Muschi umplut
31 decembrie 2016, ora 07:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca
Acum va vom propune o reteta romaneasca neaosa care, alaturi de caltabosii, toba, carnatii si sunca traditionale, reprezinta un aperitiv delicious pentru masa de Craciun.
Ingrediente:
1 kg de muschi de porc,
250 g de carne tocata
1 capatana de usturoi,
1 ou
1 ardei gras rosu,
1 pahar de vin alb
cimbru, oregano, sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Carnea tocata se amesteca cu ardeiul tocat cubulete, 1 ou, jumatatea de capatana de usturoi tocat, cu condimentele si sarea dupa gust. Bucata de muschi se taie in doua si se desface pana devine de aproximativ 1 cm grosime si 25 cm lungime. Deasupra se pune
amestecul de carne tocata apoi se ruleaza. Se leaga pe toata lungimea cu sfoara se pune intr-un vas termorezistent alaturi de restul de usturoi si frunzele de dafin. Se mai adauga paharul de vin si o jumatate de cana de apa. Se pune capacul si se da la cuptor, la foc moderat, pentru o ora jumatate, doua. Cand s-a racit se taie felii si se monteaza pe un platou alaturi de celelalte aperitive traditionale romanesti si se aduce la masa insotit de hrean cu smantana si mustar sau muraturi.
SURSA:.opiniatimisoarei.ro AUTOR:Mihaela Dobrescu