Preparate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de iarna:Muschi de porc afumat
16 decembrie 2014, ora 12:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca
Ingrediente:
1 muschi de porc proaspat cca 1-2 kg portionat in bucati potrivite cca 25 cm lungime, 2 linguri de sare grunjoasa, 1/2 lingurita de piper, 10 catei de usturoi, 2 fire de cimbru, 50 ml apa rece.
Preparare
- Se obtine un amestec din sare, piper, usturoi pisat si apa rece. Muschiul de porc se unge cu acest amestec , bine pe ambele parti.
- Se pune muschiul intr-un vas , se aseaza o folie alimentara, se acopera cu un capac si se pune la rece pentru 3 zile.
- Se scoate muschiul din vas, se leaga cu sfoara si se pune la fum cald pentru 2-3 zile.
Muschiul afumat se serveste taiat subtire cu mustar si gogosari in otet.
Pofta Buna!
SURSA:.bucataria-romaneasca.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu