Preparate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de iarna:Muschi de porc afumat

16 decembrie 2014, ora 12:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

 

Ingrediente:

1 muschi de porc proaspat  cca 1-2 kg portionat in bucati potrivite cca 25 cm lungime, 2 linguri de sare grunjoasa, 1/2 lingurita de piper, 10 catei de usturoi, 2 fire de cimbru, 50 ml apa rece.

Preparare

  1. Se obtine un amestec din sare, piper, usturoi pisat si apa rece. Muschiul de porc se unge cu acest amestec , bine pe ambele parti.
  2. Se pune muschiul intr-un vas , se aseaza o folie alimentara, se acopera cu un capac  si se pune la rece pentru 3 zile.
  3. Se scoate muschiul din vas, se leaga cu sfoara si se pune la fum cald pentru 2-3 zile.

Muschiul afumat se serveste taiat subtire cu mustar si gogosari in otet.

Pofta Buna!

 

 

SURSA:.bucataria-romaneasca.ro                            AUTOR: Mihaela Dobrescu

 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: