Preparate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de iarna:Lebarvursti de casa
19 decembrie 2014, ora 12:00, in categoria Bucataria traditionala romaneasca
INGREDIENTE
1 kg. ficat de porc
1 kg. carne de porc
500 g. slanina
3 cepe mari
mate groase sau subtiri (dupa dorinta) de porc
MOD DE PREPARARE :
Matele se spala, se curata de grasime, asa cum am spus la caltabosi.
Ficatul se taie in bucati mici, care se pun in apa fiarta pentru 10-15 minute. In acest timp se taie marunt carnea, grasimea si se pun la fiert. Cand sunt gata fierte se scot se lasa la racit si se dau (carnea, grasimea, ficatul) prin masina de tocat impreuna cu ceapa care a fost calita. Intreaga compozitie se da de trei ori prin masina de tocat, ca sa iasa fina. Pentru fiecare kilogram de compozitie se adauga 20-25 g. sare, 3-5 g. piper, 2-3 cuisoare pisate.Se amesteca totul bine si se umplu matele, se leaga la capete, se pun la fiert la foc lent timp de 30-40 minute.Se scot cu strecuratoarea si se pun in alt vas cu apa rece, iar dupa ce se racesc se scot din apa si se pun la scurs.Acest preparat se pastreaza timp indelungat ,dar la rece.
SURSA:.bucataras.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu