Prăjitură din clătite pufoase și cremă albă
4 martie 2015, ora 12:30, in categoria Bucataria traditionala romaneasca

INGREDIENTE
Pentru clătitele pufoase
200 g făină
1 lingură zahăr
1 lingură praf de copt
1 lingură praf de scorțișoară
120 ml lapte
1 ou
3 linguri ulei
O esență de vanilie
Pentru crema albă
150 g unt, înmuiat
450 g zahăr pudră
2 linguri esență de vanilie
1 vârf de sare
2-3 linguri lapte
Pentru ornat
Fructe după plac
MOD DE PREPARARE
Ca să faci clătitele pufoase:
Amestecă bine ingredientele uscate, apoi, separat, amestecă-le pe toate cele umede. Adaugă-le peste cele uscate, bate bine (să nu existe cocoloașe) și lasă compoziția să se așeze pentru 5 minute.
Încălzește tigaia pentru clătite pe foc mediu și întinde bine un pic de ulei pentru prăjit. Când începe să fiarbă adaugă 2 linguri de aluat – atenție, toarnă aceeași cantitate de fiecare dată, ca clătitele să iasă cât de cât egale. Lasă la prăjit 2 minute, apoi întoarce pe partea cealaltă.
Repetă pentru tot restul de aluat.
Cum să faci crema albă:
Mixează untul înmuiat până ce devine pufos, apoi adaugă zahărul pudră, puțin câte puțin, mixând încontinuu. După ce s-a incorporat bate untul cu zahărul la puterea cea mai mare a mixerului, până se deschide la culoare. Adaugă esența de vanilie și sarea și amestecă, apoi adaugă lapte până ce ajunge la consistența dorită. Lasă la răcit.
Asamblare:
Așază straturi de clătite și cremă – câte 2 din fiecare – apoi ornează cu fructe după plac. Poți servi după ce s-a răcit crema albă și după ce s-au răcit complet clatitele.
SURSA:avantaje.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu