Prajitura cu piersici
11 august 2014, ora 17:00, in categoria Sfaturi utile
Ingrediente:
- 375g faina
- 200g zahar tos
- 1 lingurita praf de copt
- ¼ lingurita de sare
- 225 unt/margarina RAMA, rece
- 1 ou
- 5 cani cubulete sau felii de piersici (aproximativ 7 piersici, decojite)
- 2 linguri suc de lamaie
- 60 g faina
- 200 zahar tos
- ¼ lingurita de sare
- ½ lingurita scortisoara
- ¼ lingurita nucsoara
Mod de preparare :
Cuptorul se incalzeste la 375 grade, dupa care se tapeteaza tava cu hartia de copt.
Pentru obtinerea unui aluat pufos este necesara:
- frecarea untului taiat in bucatele cu zaharul pana cand se formeaza o compozitie cremoasa;
- omogenizarea compozitiei dupa ce se adauga un ou;
- adaugarea fainei impreuna cu praful de copt.
Apoi jumatate din aluat se intinde cu sucitorul si se pune in tava iar cealalta parte se pune in frigider.
Pentru obtinerea unei umpluturi consistente este necesara:
- taierea piersicilor in cubulete sau felii, urmata de stropirea lor cu suc de lamiae, dupa care se amesteca usor;
- amestecarea intr-un bol separat a ingredientelor urmatoare: faina, zahar, sare, scortisoara si nucsoara;
- amestecarea acestei compozitii cu piersicile.
In continuare se pune amestecul de piersici in tava iar deasupra se pune restul aluatului, dupa care se lasa tava in cuptor timp de 45 de minute.
FOTO: Shutterstock.com
SURSA:www.kudika.ro AUTOR: Mihaela Dobrescu