Prajitura cu piersici si scortisoara

4 iulie 2020, ora 07:22, in categoria MIHAELA DOBRESCU, Sanatate, Sfaturi utile

 

Va aduc un desert de sezon bun si aromat care este si cu un continut caloric mai scazut datorita indulcitorului natural Green Sugar folosit in locul zaharului.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 80 gr Green Sugar
  • 1 cana ulei (240 ml)
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 300 gr faina
  • un varf de cutit sare
  • 70 gr ciocolata cu lapte si alune
  • Umplutura
  • 3 piersici mari
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite Green Sugar

 

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici si scortisoara:

Intr-un bol mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam indulcitorul (sau zaharul daca folositi zahar) si mai mixam 3-4 minute.

Adaugam apoi treptat, mixand dupa fiecare, uleiul si laptele.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.

Ciocolata o taiem bucatele mici si o adaugam la final amestecand cu spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (22/35 cm am folosit eu) tapetata cu hartie de copt.

Asezam deasupra piersicile taiate felii si presaram peste piersici o lingurita de scortisoara si doua lingurite de Green Sugar.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30 de minute + 5 minute cu usa deschisa si cuptorul oprit.

Scoatem prajitura din tava si dupa ce s-a racit putin o pudram cu zahar pudra, apoi o feliem si o servim alaturi de o cana de cafea sau cappuccino.

 SURSA: bucataras.ro                             AUTOR: Mihaela Dobrescu
 
Te invitam sa dai un like paginii de Facebook Jurnalul de Drajna: